Aegean: Επενδύσεις σε νέο στόλο και επέκταση δικτύου

Aegean: Επενδύσεις σε νέο στόλο και επέκταση δικτύου

Ανακοινώσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων για το 2014.

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2014 παρουσίασε η αεροπορική εταιρεία Aegean, σύμφωνα με τα οποία, τα ενοποιημένα μεγέθη της για το 2014 παρουσίασαν αύξηση. Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 912 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 7% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών των δύο εταιρειών (Aegean και Olympic Air) το 2013.

H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 14%.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, το 2014 η εταιρεία μετέφερε πάνω από 10 εκ. επιβάτες, σε ένα δίκτυο 119 προορισμών, το μεγαλύτερο που προσέφερε ποτέ ελληνική εταιρεία: «Αποδείξαμε ότι η συνένωση δυνάμεων αποφέρει οφέλη και δημιουργεί αξία. Οι συνέργειες με την Olympic Air, η βελτιωμένη διασυνδεσιμότητα καθώς και η αύξηση των επισκεπτών στην χώρα, συνέβαλαν στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα». Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας, τόνισε ότι για το 2015 η Aegean προγραμματίζει επενδύσεις σε νέο στόλο και επέκταση δικτύου, κυρίως από την Αθήνα αλλά και από την Λάρνακα, με προσθήκη νέων προορισμών και ενίσχυση συχνοτήτων.

Ο Δ. Γερογιάννης αναφέρθηκε επίσης στην όξυνση του ανταγωνισμού, στην αβεβαιότητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και σε μεταβλητούς
παράγοντες όπως το δολάριο και το πετρέλαιο, που όλα μαζί καθορίζουν το περιβάλλον της αγοράς. «Είναι θετικό ωστόσο», είπε, «ότι σε αυτό το περιβάλλον η ζήτηση για τη χώρα και ιδιαίτερα για την Αθήνα διαφαίνεται ανθεκτική έως αυξητική. Η στρατηγική μας έχει μακροχρόνιο ορίζοντα, στοχεύοντας στην ενίσχυση της προσβασιμότητας της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αθήνας, δημιουργώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την εταιρεία, στηρίζοντας ταυτόχρονα το ελληνικό τουριστικό προϊόν».