ΑEGEAN OIL: Mε αίσθημα ευθύνης απέναντι σε πελάτες και συνεργάτες

ΑEGEAN OIL: Mε αίσθημα ευθύνης απέναντι σε πελάτες και συνεργάτες
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Βασικός στόχος της ΑEGEAN OIL είναι η ανάκτηση του κύκλου εργασιών ​στα προ COVID επίπεδα, ώστε να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και την αναπτυξιακή της πορεία.

Η ΑEGEAN OIL είναι µια αµιγώς ελληνική εταιρεία εµπορίας καυσίµων και λιπαντικών, η οποία ιδρύθηκε το 1999 ως αποτέλεσµα του µεγαλόπνοου οράµατος του Δηµήτρη Μελισσανίδη και του αδελφού του Ιάκωβου Μελισσανίδη για τη δηµιουργία ενός νέου αµιγώς ελληνικού εµπορικού δικτύου πρατηρίων λιανικής πώλησης καυσίµων.

Σήµερα το δίκτυο πωλήσεων της AEGEAN αριθµεί περισσότερα από 700 πρατήρια σε όλη την επικράτεια και η εταιρεία αναπτύσσεται συνεχώς παραµένοντας απόλυτα υγιής, µε ετήσιο κύκλο εργασιών που αγγίζει 1 δισ. ευρώ, συνεισφέροντας πολλαπλά και ουσιωδώς στην εθνική οικονοµία. Στις εγκαταστάσεις καθώς και στα πρατήρια καυσίµων µε το σήµα AEGEAN, απασχολούνται συνολικά 2.500 εργαζόµενοι.

Η AEGEAN κατά τη διάρκεια της πανδηµίας, µε κύριο µέληµα την προστασία των εργαζοµένων, των συνεργατών και των πελατών της, εφάρµοσε σειρά µέτρων που, µεταξύ άλλων, περιλαµβάνουν την πληθυσµιακή αποσυµφόρηση των χώρων εργασίας του κεντρικού κτιρίου στον Πειραιά και των εγκαταστάσεων του Ασπροπύργου, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης µέσω ενός ολοκληρωµένου προγράµµατος τηλεργασίας, χρησιµοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία της τεχνολογίας.

«Αναστείλαµε τις επισκέψεις συνεργατών στα γραφεία της εταιρείας καθιερώνοντας την συνεργασία µέσω τηλεσυσκέψεων και περιορίσαµε τις µετακινήσεις στις εγκαταστάσεις φόρτωσης και διακίνησης των καυσίµων. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους και στα πρατήρια καυσίµων της AEGEAN τηρούνται πιστά οι οδηγίες του υπουργείου υγείας για την προστασία του προσωπικού, των πελατών και για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19 ενώ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά εγκαταστάθηκε πύλη ανίχνευσης θερµοκρασίας σώµατος τελευταίας τεχνολογίας, από την οποία διέρχονται όλοι οι εισερχόµενοι στο κτίριο. Στα πρατήρια του δικτύου µας έχουν αποσταλεί ειδικές οδηγίες µε τα µέτρα που πρέπει να τηρούνται κατά την εξυπηρέτηση των πελατών και πραγµατοποιούνται συνεχείς έλεγχοι των επιθεωρητών µας για την εφαρµογή αυτών των µέτρων» αναφέρει ο Αντώνης Παπαδάκης, Διευθύνων Σύµβουλος της ΑEGEAN OIL.

Παράλληλα η εταιρεία, έχοντας ως βασική επιχειρηµατική αποστολή τον εφοδιασµό του εµπορικού της δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η οµαλή λειτουργία της αγοράς των καυσίµων, συνέχισε αδιαλείπτως τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της εφαρµόζοντας αυστηρά τα πρωτόκολλα υγιεινής-εργασίας και παίρνοντας όλα τα µέτρα για την προστασία των εργαζοµένων, των πελατών και των συνεργατών της. «Η ΑEGEAN OIL, εφαρµόζοντας το πνεύµα των ιδρυτών της, στάθηκε και στέκεται δίπλα στους εργαζόµενους παρέχοντας κάθε µέσο και τρόπο προστασίας της υγείας τους και σε καµία περίπτωση δεν έκανε µείωση ή αναστολή της καταβολής των αποδοχών τους, ενώ και οι εργαζόµενοι, ιδιαίτερα στις εγκαταστάσεις φόρτωσης, υπερέβαλαν στις προσπάθειες τους ώστε να µην δηµιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβληµα στον εφοδιασµό των πρατηρίων του εµπορικού µας δικτύου µε καύσιµα και λιπαντικά» προσθέτει ο κ. Παπαδάκης. Σχολιάζοντας τις επιπτώσεις του γενικευµένου lockdown, που οδήγησε και σε κατακρήµνιση της τιµής του πετρελαίου στις παγκόσµιες αγορές, ο κ. Παπαδάκης προβλέπει ότι ο ενεργειακός τοµέας θα υποστεί ριζικές αλλαγές, εξαιτίας της πρωτοφανούς µείωσης της ενεργειακής ζήτησης που είδαµε το πρώτο εξάµηνο του 2020 και η αστάθεια στις ενεργειακές αγορές θα συνεχιστεί µε µικρότερη πάντως ένταση, σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. «Η AEGEAN OIL, όπως όλες οι εταιρείες του ενεργειακού κλάδου, υφίσταται τις συνέπειες από την σε εξέλιξη οικονοµική ύφεση και τη µείωση της ενεργειακής ζήτησης. Αναθεωρώντας τον τακτικό και τον στρατηγικό µας σχεδιασµό, έχουµε ως βασικό στόχο την ανάκτηση του κύκλου εργασιών στα προ κορωνοϊού επίπεδα, ώστε να διασφαλίσουµε τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας».

Σχολιάζοντας την αντιµετώπιση της πανδηµίας από την ελληνική πολιτεία, επισηµαίνει ότι η χώρα µας έδειξε εξαιρετικά καλά ανακλαστικά.

«Το γεγονός ότι όλοι µαζί, πολιτεία, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επιχειρήσεις και πολίτες “συστρατευτήκαµε” και αντιµετώπισαµε µε επιτυχία µέχρι τώρα την πρωτόγνωρη αυτή απειλή, δηµιουργεί τη βάσιµη ελπίδα ότι στο τέλος θα καταφέρουµε να βγούµε και από αυτήν την παγκόσµια περιπέτεια, νικητές. Η AEGEAN OIL έχοντας βαθιά κουλτούρα εταιρικής κοινωνικής προσφοράς, από την πρώτη στιγµή στήριξε εµπράκτως το έργο του ΕΣΥ χορηγώντας τα απαραίτητα καύσιµα για την κίνηση των οχηµάτων των Κινητών Οµάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που χρησιµοποιούνται στην µάχη για την καταπολέµηση της πανδηµίας».

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα και ψηφιακά μέσω της Readpoint.gr.