Νέο τεύχος Fortune: Κυκλοφορεί και παρουσιάζει τις πιο “Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις” στην Ελλάδα

Νέο τεύχος Fortune: Κυκλοφορεί και παρουσιάζει τις πιο “Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις” στην Ελλάδα
Η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη "Most Admired Companies in Greece" και πολλά αποκλειστικά θέματα και συνεντεύξεις στις σελίδες της νέας έκδοσης του Fortune Greece.

Σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο, που προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του στη σκιά της πανδημίας Covid-19, η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Fortune, σε συνεργασία με την KPMG, ανέδειξε τις  πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις για το 2020 στην Ελλάδα.​

Φέτος η έρευνα αποκτά µια πρόσθετη, ιδιαίτερη σηµασία, καθώς η ευαισθησία, η αλληλεγγύη και  η κοινωνική ενσυναίσθηση που επέδειξε η επιχειρηµατική κοινότητα δεν αποτυπώθηκαν µόνο στη λίστα, αλλά, επιπλέον, επισφραγίζουν την κοινή πεποίθηση ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι κρίσιµος παράγοντας κοινωνικής συνοχής.

Οι εταιρείες που αναδείχτηκαν  καινοτοµούν, επενδύουν στην έρευνα, παράγουν πλούτο και  βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων, µε όραµα αλλά και δέσµευση για έναν βιώσιµο και πιο δίκαιο κόσµο. Oι ηγεσίες τους έστειλαν ένα ηχηρό µήνυµα ενότητας και αλληλεγγύης. Ότι, «εάν είµαστε και παραµείνουµε όλοι µαζί, έχουµε την ελπίδα ότι µπορούµε τελικά να τα καταφέρουµε».

Την ώρα, λοιπόν, που το «όλοι µαζί» γίνεται αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, τέσσερις επικεφαλής επιχειρήσεων αποδέχτηκαν την πρόκληση να «παγώσουν» αυτή την µοναδική στιγµή σε µία φωτογραφία. Ο Χρήστος Χαρπαντίδης της Παπαστράτος, ο Γιάννης Παπαχρήστου της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο Βασίλης Σταύρου της ΑΒ Βασιλόπουλος και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος της Πλαίσιο, έχουν πολλά που τους ενώνουν. Και δίνουν στο εξώφυλλό µας το παράδειγµα, ότι το  «µαζί» που αποδεικνύεται απαραίτητο για την αντιµετώπιση της πανδηµίας, βρίσκεται στον «πυρήνα» των πιο αξιοθαύµαστων επιχειρήσεων.

Καθώς µπαίνουµε στην τελική φάση για τις καλοκαιρινές διακοπές, γνωρίζουµε όλοι ότι το φετινό καλοκαίρι δεν µοιάζει µε κανένα προηγούµενο. Ο ιός συνεχίζει να βρίσκεται ανάµεσά µας. Ο σεβασµός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναχαίτισή του. Και όχι µόνο για τους προφανείς υγειονοµικούς λόγους. Η νέα υπό διαµόρφωση πραγµατικότητα που αναδύεται και η βαθιά ύφεση που καταγράφεται σε όλο τον πλανήτη απαιτούν µια συνδυασµένη δράση των υπερεθνικών φορέων, των εθνικών κυβερνήσεων αλλά και των ίδιων των κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει όλοι, όσο ποτέ, να κάνουµε πράξη το κοινότοπο κλισέ «να µετατρέψουµε την κρίση σε ευκαιρία» για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο αύριο. Όπως σηµειώνει στη συνέντευξή του ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς (σελ.12),  «σε περιόδους όπως η σηµερινή, η αποφασιστικότητα, η προσαρµοστικότητα, η αλληλεγγύη, η επιθυµία για προσφορά είναι πρώτα σε κάθε ιεράρχηση διαχρονικά. Γιατί µόνο µε συλλογική προσπάθεια µπορούµε να  βγούµε νικητές».​

*Το περιοδικό Fortune κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 24/07 στα περίπτερα και ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας του Readpoint.gr