Aegean – Volotea: Τι σημαίνει η επέκταση της συνεργασίας για τον ελληνικό τουρισμό

Aegean – Volotea: Τι σημαίνει η επέκταση της συνεργασίας για τον ελληνικό τουρισμό
epa09591070 An Airbus A319 of the Volotea airline (background) is parked on an off position on the tarmac at Alvedro airport in A Coruna, Spain, 19 November 2021. The Volotea 353 flight on the route from Bilbao to A Coruna, landed after Bilbao emergency services received a call alerting about a bomb on board the plane. Passengers and crew were safely evacuated and Civil Guards checked the aircraft only to find out that apparently it had all been a false alarm. EPA/Cabalar Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
O ισπανικός low cost αερομεταφορέας ανακοίνωσε το πτητικό του έργο για το 2023.

Το νέο της πτητικό έργο για το 2023 ανακοίνωσε η διοίκηση της Volotea σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε από κοινού με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Aegean, η οποία αποτελεί πλέον στρατηγικό συνεργάτη καθώς επεκτείνεται η εμπορική συνεργασία για πτήσεις με χρήση κοινών κωδικών.

Μιλώντας για την εν λόγω συνεργασία ο επικεφαλής της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες, από τη μια πλευρά η Volotea είναι μιας υψηλής ποιότητας χαμηλού κόστους εταιρεία ενώ η Aegean παρέχει full cost υπηρεσίες, και πως η συνένωση δυνάμεων προσφέρει μια ελκυστική ταξιδιωτική επιλογή έναντι του ανταγωνισμού.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε το δίκτυο με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο και να δίνουμε περισσότερες επιλογές στον πελάτη. Υπάρχει χώρος για όλους στην ελληνική αγορά. Μιλάμε για συνεργασία και όχι για ανταγωνισμό. Άλλωστε ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την εμπειρία των ταξιδιωτών που επισκέπτονται την Ελλάδα και να τους κάνουμε να έρθουν ξανά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι όσοι επιλέγουν high end vacation destinations, όπως για παράδειγμα η Μύκονος, τα συνδυάζουν παράλληλα και με άλλους, λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς».

Ο κ. Βασιλάκης πρόσθεσε πως η Volotea λειτουργεί, κατά βάση, σε περιφερειακά αεροδρόμια ενώ η Aegean επιλέγει κυρίως αεροδρόμια σε πρωτεύουσες. Και ενώ θεωρούνται ανταγωνιστές  σε δρομολόγια εσωτερικού, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και το Ηράκλειο, οι διοικήσεις των δύο αερομεταφορέων αναγνώρισαν έγκαιρα ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασίας σε δρομολόγια προς τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

«Με αυτό τον τρόπο διευρύνουμε τις επιλογές που προσφέρουμε στους πελάτες μας, ενώ παράλληλα ενισχύεται ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται την Ελλάδα κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική οικονομία» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την πλευρά της η Country Manager Ιταλίας και ΝΑ Ευρώπης της Volotea, Valeria Rebasti, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, υπενθύμισε πως η Volotea ξεκίνησε την πρώτη πτήση το 2012 και έκτοτε έχει μεταφέρει πάνω από 50 εκατομμύρια επιβάτες, milestone το οποίο έπιασε τον Μάρτιο του 2023.

«Από την αρχή, το κενό που θέλαμε να καλύψουμε είναι να συνδέσουμε μικρές και μεσαίες πόλεις μεταξύ τους. Υπάρχουν ακόμη πάνω από 1.000 διαδρομές στην Ευρώπη που δεν έχουν συνδεθεί και εκεί βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για όλες τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά εμείς καταφέραμε να επανακάμψουμε και να επιστρέψουμε το 2022 στα προ πανδημίας επίπεδα καταγράφοντα; Νέα ρεκόρ. Από τα 36 αεροσκάφη το 2019, φέτος ο στόλος μας απαριθμεί 41. Εκτελούμε 400 διαδρομές, 70.000 πτήσεις, απασχολούμε 1.750 εργαζόμενους και εκτιμάμε ότι το 2023 θα μεταφέρουμε συνολικά 11 εκατομμύρια επιβάτες» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Rebasti.

Εκτός από τη δημιουργία καινούριας βάσης στη Φλωρεντία, η κα Rebasti μίλησε και για τη νέα συνεργασία με την Eurowings για την αγορά της Γερμανίας στην οποία δεν είχαν μέχρι πρότινος παρουσία, προσφέροντας 8 νέες αποκλειστικές διαδρομές που συνδέουν τη Γερμανία με τις βάσεις στη Γαλλία και την Ιταλία.

«Η Ελλάδα ήταν στο δίκτυο μας από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας. Έκτοτε έχουμε μεταφέρει 6 εκατομμύρια επιβάτες. Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας, αυξάνοντας τόσο τον στόλο, όσο και τα υφιστάμενα δρομολόγια. Για φέτος έχουμε υπολογίσει 681.000 θέσεις, +33% συγκριτικά με το 2023, από το αεροδρόμιο της Αθήνας και οκτώ νέες διαδρομές από Αθήνα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Σαντορίνη και Κάρπαθο».

Η επέκταση της συνεργασίας με την Aegean θα αυξήσει τη δυναμικότητα των προσφερόμενων θέσεων που πωλούνται μέσα από τα δύο κανάλια που καλύπτουν 93 δρομολόγια σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατά 1,1 εκατ. θέσεις για τη φετινή χρονιά. Οι δύο νέες διαδρομές που προστίθενται είναι από το Κάλιαρι και την Τουλούζη, οι οποίες μεταφράζονται σε άνοιγμα 80 νέων θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενη στους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει για τα επόμενα χρόνια η Volotea, η κα Rebasti μίλησε για ένα υβριδικό, αρχικά, αεροσκάφος πιο φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο θα κάνει σταδιακά την εμφάνισή του και στο εγγύς μέλλον θα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Το project που ήδη βρίσκεται στα σκαριά, θα  έχει ολοκληρωθεί στα επόμενα δυο χρόνια και θα έχει περίπου 20 θέσεις.

«Γινόμαστε ολοένα και πιο πράσινοι. Το 34% των καυσίμων που χρησιμοποιούμε είναι sustainable και επιθυμία μας είναι, έως το 2030, να μειώσουμε κατά 50% την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: