Αεροπειρατεία στην Κύπρο: Απελευθέρωση όλων των επιβατών εκτός του πληρώματος

Αεροπειρατεία στην Κύπρο: Απελευθέρωση όλων των επιβατών εκτός του πληρώματος
Photo:

Ο αεροπειρατής θέλει να δει μια γυναίκα και ζήτησε να της παραδώσουν μία επιστολή - Ερωτικά τα κίνητρα;

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών εκδηλώθηκε, ενώ βρισκόταν στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου και του δόθηκε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επιβαίνουν 62 άτομα, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί και εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο. Ο πιλότος, επικαλούμενος αεροπειρατεία, ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία έγινε γύρω στις 08:50.

Να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του σε γυναίκα που ζει στην Κύπρο, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις Αρχές ο αεροπειρατής που έθεσε υπό τον έλεγχό του αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών και προσγειώθηκε στη Λάρνακα.

Ο αεροπειρατής, που φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του, ανέφερε το όνομα της γυναίκας στις Αρχές και  μια Κύπρια γυναίκα μεταφέρεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να συνομιλήσει με τον αεροπειρατή που κατέλαβε αιγυπτιακό αεροσκάφος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Επίσης, επετράπη σε όλες τις γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο και κράτησαν μέσα όλους οι άνδρες. Εξάλλου, αξίωσε την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών από το αεροπλάνο. Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πληροφόρησε ότι οι Αρχές χειρίζονται την κατάσταση.

Δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ επιβατών αφέθηκαν ελεύθεροι από τον αεροπειρατή που έχει υπό τον έλεγχό του το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών στη Λάρνακα.

Οκτώ Βρετανοί και δέκα Αμερικανοί περιλαμβάνονται στους επιβάτες του αεροσκάφους της Egypt Air, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί κέντρα χειρισμού κρίσεως.

Επιβάτης απείλησε να ανατινάξει ζώνη με εκρηκτικά

Ένας επιβάτης απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά στο αεροπλάνο της Egypt Air που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου. Η αστυνομία έλαβε εντολή να μείνει μακριά από το αεροσκάφος. Πυρήνας διαχείρισης της κρίσης έχει συγκροτηθεί στο αεροδρόμιο.

Το δρομολόγιο του αεροσκάφους