Οι αεροπορικοί επιβάτες θα πλήρωναν για περισσότερο χώρο

Οι αεροπορικοί επιβάτες θα πλήρωναν για περισσότερο χώρο

Άνεση και φαγητό εκτιμώνται από τους επιβάτες πολύ περισσότερο από τις έξτρα χρεώσεις για βαλίτσες και Wi-Fi.

Οι αεροπορικές εταιρείες περνούν πολύ χρόνο μετρώντας τι χρεώσεις και σε ποιο βαθμό είναι πρόθυμοι οι πελάτες τους να πληρώσουν έξτρα στην τιμή του εισιτηρίου τους. Οι εποχές που το γεύμα, η βαλίτσα και η επιλογή θέσης ήταν «δωρεάν» έχουν παρέλθει προ πολλού και σήμερα οι εταιρείες δελεάζουν το κοινό με τιμές-«κράχτες», στις οποίες προσθέτουν άλλες χρεώσεις που, πολλές φορές, διπλασιάζουν το τίμημα.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Fly.com διενήργησε έρευνα μεταξύ των επιβατών και βρήκε τι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν και τι όχι. Δεν είναι έκπληξη το ότι η πιο αντιδημοφιλής χρέωση είναι εκείνη της βαλίτσας (υπολογίζεται ότι οι αερομεταφορείς στις ΗΠΑ εισέπραξαν από αυτή $2,5 δισ. το πρώτο εννεάμηνο του 2013): το 89% δήλωσε πως θα ήθελε να μπορεί να την τσεκάρει δωρεάν.

Το 50% θα ήθελε να τρώει δωρεάν στις πτήσεις εσωτερικού (στις ΗΠΑ) αλλά καμία εταιρεία πια δεν προσφέρει γεύματα χωρίς χρέωση. Το 20% των επιβατών economy θα πλήρωνε ευχαρίστως για να φάει το φαγητό της business ή της A Class.

Η χρέωση της βαλίτσας έχει προκαλέσει αύξηση του όγκου των χειραποσκευών και μεγαλύτερους χρόνους επιβίβασης καθώς όλοι προσπαθούν να τις στριμώξουν στα bins. Πολλοί επιβάτες, το 42%, δήλωσαν πως θα πλήρωναν για περισσότερο χώρο στα ντουλάπια αυτά.

Περιέργως, και παρά την εξάπλωση των ψηφιακών συσκευών κάθε είδους, οι επιβάτες δεν τοποθέτησαν ψηλά στις προτιμήσεις του τη σύνδεση με το Internet. Μόνο το 30% θα πλήρωνε για το Wi-Fi.

Τι είναι αυτό που σχεδόν όλοι επιθυμούν; Αυτό που αποτελεί την μεγαλύτερη πολυτέλεια σε ένα αεροσκάφος: περισσότερο χώρο. Το 90% ζήτησε πιο άνετες θέσεις και άνεση να απλώσει λίγο περισσότερο τα πόδια του. Μάλιστα το 34% θα πλήρωνε ώστε η μπροστινή θέση να μην είναι ανακλινόμενη ενώ το 26% ώστε η διπλανή του θέση να είναι άδεια.

Διαβάστε ακόμη:

Οι καλύτερες αεροπορικές Business Class

Οι καλύτερες αεροπορικές economy class

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες