Αφαιρείται το «100% Φυσικό» από τις μπάρες δημητριακών Nature Valley

Αφαιρείται το «100% Φυσικό» από τις μπάρες δημητριακών Nature Valley

Η General Mills προέβη σε αυτή την ενέργεια μετά από αγωγή που δέχθηκε, σχετικά με ένα μικρό ποσοστό γλυφοσάτης που βρέθηκε σε αυτές.

Η General Mills έχει αφαιρέσει την ετικέτα «100% Φυσικό» από τις μπάρες με γκρανόλα μετά από μια αγωγή που ισχυρίζεται ότι οι μπάρες δημητριακών περιέχουν παρασιτοκτόνο. Σύμφωνα με την καταγγελία, που είχε αρχικά κατατεθεί το 2016, οι μπάρες περιέχουν 0,45 μέρη ανά εκατομμύριο του παρασιτοκτόνου γλυφοσάτη, ένα συστατικό στα ζιζανιοκτόνα που έχει προηγουμένως συνδεθεί με τον καρκίνο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας USA Today.

Από τη μια πλευρά, οι κατευθυντήριες γραμμές του Οργανισμού Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ επιτρέπουν τα 30 μέρη ανά εκατομμύριο στους σπόρους, και οι μπάρες είναι πολύ πιο χαμηλά από αυτό το όριο. Αλλά από την άλλη, η αγωγή επισημαίνει ότι δεδομένου του ότι η Nature Valley ισχυρίζεται ότι οι μπάρες είναι «100% Φυσικές», οι πελάτες δεν θα περίμεναν ότι θα περιλάμβαναν οτιδήποτε αφύσικο, ακόμα και στις μικρότερες ποσότητες.

Η Nature Valley από την πλευρά της αναφέρει ότι έχει αφαιρέσει τον ισχυρισμό από τις συσκευασίες τον μπαρών της προκειμένου «να αποφύγει το κόστος και την απόσπαση από τον στόχο μας που θα προκαλέσουν οι δικαστικές διαμάχες», αλλά συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στην ακρίβεια των ισχυρισμών της.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως ελάχιστα ποσοστά της γλυφοσάτης έχουν βρεθεί και σε ένα σημαντικό αριθμό άλλων προϊόντων όπως τα δημητριακά Cheerios, Lucky Charms και στις μπάρες δημητριακών Kind.

Δείτε ακόμη: Η Kellogg’s φεύγει από την Βενεζουέλα και ο Μαδούρο απαντά «στα τσακίδια»