Αφορολόγητο το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο επίδομα θα είναι αφορολόγητο και δεν θα συνυπολογιστεί στον καθορισμό του ΕΚΑΣ.

«Έως τις 22 Δεκεμβρίου, θα έχει καταβληθεί στους συνταξιούχους, το επίδομα το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός , το ελάχιστο ποσό θα είναι 300 ευρώ , ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει και τα 800 ευρώ» είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι ήταν δέσμευση της κυβέρνησης, πως όταν τα οικονομικά το επέτρεπαν θα προχωρούσε στην ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων. «Επιλέξαμε να καταβληθεί αυτό το ποσό στους συνταξιούχους που είναι η μεγάλη κατηγορία και με αυτόν τον τρόπο να βοηθηθεί η ελληνική οικογένεια» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας πως εμμέσως ενισχύονται και οι άνεργοι, καθώς όπως είπε, δυστυχώς δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς ανέργους.

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο επίδομα θα είναι αφορολόγητο και δεν θα συνυπολογιστεί στον καθορισμό του ΕΚΑΣ.
Ερωτηθείς για τις συντάξεις και τα ΕΦΑΠΑΞ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον 2 χρόνια, απάντησε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις όπως και τα ΕΦΑΠΑΞ, εκδίδονται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς.

Όπως είπε μάλιστα περισσότερες από 100.000 συντάξεις έχουν πληρωθεί, ενώ και για τα ΕΦΑΠΑΞ , τόνισε ότι ενώ η πρόβλεψη ήταν για 13.000 έχουν ήδη εξυπηρετηθεί 15.000. «Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην κοινωνία και στην οικονομία» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

Καταλήγοντας ο κ. Πετρόπουλος είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα, θα δίνει τη δυνατότητα να εκδίδονται ταχύτερα οι συντάξεις, ενώ ερωτηθείς για το ποσό που προβλέπεται στον προϋπολογισμό για τα ΕΦΑΠΑΞ, είπε ότι αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.