Αυτά είναι τα νέα εντυπωσιακά κεντρικά γραφεία της Carlsberg από τους C. F. Møller Architects (Φωτογραφίες)

AFP

Έχουν τρεις πτέρυγες στις οποίες στεγάζεται ένα αίθριο, γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων και προσωρινοί χώροι εργασίας.

Με πρόσοψη από ανακυκλωμένο χαλκό και μια χρυσίζουσα μεταλλική γέφυρα είναι τα κεντρικά της εταιρείας ζυθοποιίας Carlsberg που σχεδίασε το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο C. F. Møller Architects. Τα κεντρικά βρίσκονται στο Valby Bakke, στην κεντρική Κοπεγχάγη, όπου το ζυθοποιείο άρχισε να παράγει μπύρα το 1847.

Έχουν τρεις πτέρυγες στις οποίες στεγάζεται ένα αίθριο, γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων και προσωρινοί χώροι εργασίας.

«Ως κτηριακό “γλυπτό” πρέπει να έχει την ίδια αυτοπεποίθηση και αγάπη για την εμβληματική αρχιτεκτονική προσέγγιση και φιλοδοξία αρχιτεκτονικής ποιότητας που διακρίνουν τα ήδη υπάρχοντα ιστορικά κτήρια της κληρονομιάς της Carlsberg στην περιοχή» υπογράμμισε, μιλώντας στο Dezeen, ο αρχιτέκτονας Lone Wiggers από το C. F. Møller Architects.

Το σχήμα και οι προσόψεις των νέων κεντρικών σχεδιάστηκαν κατά τρόπο που να συνάδουν με το ιστορικό περιβάλλον τους και το κτηριακό αποτύπωμα είναι γύρω από τη βίλα και τους κήπους του Carl Jacobsen, του ιδρυτή της Carlsberg. Το κτήριο «ντύνουν» μεγάλες υάλινες επιφάνειες και λωρίδες από ανακυκλωμένο χαλκό, υλικά που επελέγησαν ως αναφορά στον παλιό χάλκινο εξοπλισμό ζυθοποιίας και στις χάλκινες δομικές λεπτομέρειες της στέγης των ιστορικών κτιρίων που βρίσκονται ένα γύρω στην Carlsberg City District.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο CF Møller Architects ιδρύθηκε στη Δανία το 1924 από τον Christian Frederik Møller.