Αυτά τα ρούχα θα φορτίζουν τις συσκευές σας

Αυτά τα ρούχα θα φορτίζουν τις συσκευές σας

Τώρα πλέον δεν θα χρειάζεται να κουβαλάτε παντού τον φορτιστή σας.

Λίγο καιρό μετά την εκστρατεία του Kickstarter για το BauBax σακάκι, το οποίο κατάφερε να λάβει χρηματοδότηση 9,2 εκατ. δολαρίων, κάνει ντεμπούτο τώρα ένα νέο project: Ρούχα τα οποία θα μπορούν να φορτίζουν ασύρματα τις συσκευές σας.

Πιο συγκεκριμένα, το project αυτό δημοσιεύθηκε στο Kickstarter την Τρίτη και έχει στόχο να «πιάσει» μέχρι και 100.000 δολάρια.

Η ενδυμασία αυτή πλένεται κανονικά στο πλυντήριο, ενώ διαθέτει ένα χάλκινο σύρμα ενσωματωμένο επάνω στο ρούχο, καθώς και ένα ασύρματο φορτιστή ραμμένο μέσα σε μια τσέπη.

Τώρα θα μπορείτε να φορτίσετε μια iPhone συσκευή, τοποθετώντας την σε μια θήκη BauBax για iΟs. Τα Android κινητά τηλέφωνα δεν απαιτούν τη χρήση της θήκης διότι διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Η «πηγή ενέργειας» αυτού του εγχειρήματος χαρακτηρίζεται ως «τράπεζα μπαταρίας», η οποία χωρά ακόμη και μέσα στο πορτοφόλι σας.

Σύμφωνα με τον Sanghavi, δημιουργό του project, το ρούχο μπορεί να φορτίσει πλήρως μια συσκευή, δυο SmartWatch, καθώς και ακουστικά Bluetooth. Ο ίδιος εφηύρε το ασύρματο σύστημα φόρτισης, όταν βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ. «Βρισκόμουν στο Χονγκ Κονγκ για να συναντήσω κάποιους κατασκευαστές και επειδή χρησιμοποιούσαμε GPS και άλλες εφαρμογές, ξεμέναμε μονίμως από μπαταρία», δήλωσε ο Sanghavi εξηγώντας το πώς σκέφτηκε αυτήν την ιδέα.

Το BauBax σχεδιάζει 27 προϊόντα ασύρματης φόρτισης, μεταξύ των οποίων μπλούζες, σακάκια και περικάρπια. Η τιμή τους κυμαίνεται από 140 έως 170 δολάρια, ενώ όλα τα προϊόντα πωλούνται ξεχωριστά και θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο από τον Ιανουάριο του 2017.

Σημειώνεται ότι τα άτομα με βηματοδότη δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα προϊόντα του BauBax.