Αυτά τα βιβλία διαμόρφωσαν τον CEO της Apple Τιμ Κουκ

Αυτά τα βιβλία διαμόρφωσαν τον CEO της Apple Τιμ Κουκ
epa09530690 A handout photo made available by Apple Inc. showing Apple CEO Tim Cook with the completely reimagined MacBook Pro during a special event at Apple Park in Cupertino, California, USA, 18 October 2021. EPA/APPLE / HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο CEO της Apple ήταν καλεσμένος σε podcast του BBC με παρουσιάστρια την, Ντούα Λίπα.

Ο CEO της Apple Τιμ Κουκ, όπως και πολλά άλλα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεων, είναι βιβλιοφάγος.

Η τραγουδίστρια Ντούα Λίπα φιλοξένησε τον Κουκ σε ένα επεισόδιο του podcast «Dua Lipa: At Your Service» του BBC. Προς το τέλος του επεισοδίου, του ζήτησε να μοιραστεί με το κοινό πέντε βιβλία που τον διαμόρφωσαν όλα αυτά τα χρόνια.

«To Kill A Mockingbird», Harper Lee

«Νομίζω ότι δεν είναι μόνο για τους νεαρούς μαθητές, αλλά για όλους μας», δήλωσε ο CEO της Apple για το κλασικό μυθιστόρημα της Harper Lee, το οποίο διαβάζεται ευρέως στα σχολεία.

«Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike », Phil Knight

«Είναι κατά κάποιο τρόπο ένα βιβλίο για επιχειρήσεις, αλλά ουσιαστικά είναι ένα βιβλίο για τη ζωή», δήλωσε για τα απομνημονεύματα του συνιδρυτή της Nike, Phil Knight. «Είναι πραγματικά σπουδαίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν η ανάσα γίνεται αέρας», Paul Kalanithi

Ο Κουκ χαρακτήρισε «εκπληκτικό» το αυτοβιογραφικό βιβλίο του νευροχειρουργού Paul Kalanithi. Ο Kalanithi κατέγραψε τη μάχη του με τον καρκίνο του πνεύμονα 4ου σταδίου, αναλογιζόμενος τη θνησιμότητα, την ασθένεια και την ιατρική στο βιβλίο του, το οποίο εκδόθηκε μετά θάνατον του συγγραφέα το 2015.

«Με λένε Μαλάλα», Malala Yousafzai, Christina Lamb

«Λατρεύω την ιστορία της Μαλάλα και το πάθος της γύρω από την εκπαίδευση των νεαρών κοριτσιών», δήλωσε ο Cook. «Συνεργαζόμαστε μαζί της και το έργο που επιτελεί είναι απίστευτο». Η αυτοβιογραφία της Malala Yousafzai, η οποία γράφτηκε μαζί με τη Βρετανίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Christina Lamb, περιγράφει την πρώιμη ζωή της Yousafzai, τον ακτιβισμό και την απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον της σε ηλικία 15 ετών.

Η Apple και το Malala Fund ανακοίνωσαν μια μακροπρόθεσμη συνεργασία το 2018 για να προσφέρουν σε περίπου 100.000 μη προνομιούχα κορίτσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ έκτοτε η Yousafzai έχει επίσης υπογράψει προγραμματική συνεργασία με το Apple TV+.

Βιογραφίες των Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και Μπόμπι Κένεντι

«Λατρεύω να διαβάζω βιογραφίες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Μπόμπι Κένεντι και μερικών από τους σπουδαίους ανθρώπους που προωθούσαν τα πολιτικά δικαιώματα», είπε ο Κουκ, σύμφωνα με το Insider.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: