Αυτές είναι οι 4 απαραίτητες δεξιότητες για τον εργασιακό χώρο του μέλλοντος

Αυτές είναι οι 4 απαραίτητες δεξιότητες για τον εργασιακό χώρο του μέλλοντος
Woman working from home at laptop. (Photo by PAUL BRADBURY/CAIA IMAGE/SCIENCE / NEW / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης του World Economic Forum.

Πρόσφατα, ερευνητές ανέλυσαν εκατομμύρια αγγελιών για εργασία στις ΗΠΑ για να προσδιορίσουν τις τέσσερις δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε έναν εργασιακό χώρο που αλλάζει ραγδαία.

Η έκθεση με τίτλο «Πώς οι Δεξιότητες Αποδιοργανώνουν την Εργασία», που προέκυψε από τη συνεργασία διαφόρων φορέων κατάρτισης, εξέτασε 228 εκατομμύρια αγγελίες για δουλειά. Και κατέληξε ότι τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και με τη μεγαλύτερη ζήτηση σετ δεξιοτήτων είναι τα εξής:

Οι ερευνητές βρήκαν ότι μία στις οχτώ αγγελίες για εργασία συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον μία από αυτές τις δεξιότητες ως προαπαιτούμενο.

Η έκθεση, που παραθέτει το World Economic Forum, αναφέρει ότι «η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση, η υπολογιστική cloud, η διαχείριση προϊόντων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν από κοινού παραδείγματα διαταραχής των δεξιοτήτων και χρησιμεύουν για την κατανόηση της ευρύτερης τάσης. Ο πενταετής ρυθμός ανάπτυξης για αυτά τα τέσσερα σύνολα δεξιοτήτων ήταν 122% το 2021, σε σύγκριση με έναν ρυθμό ανάπτυξης 10% για τη μέση δεξιότητα κατά την ίδια περίοδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τους εργαζόμενους που διαθέτουν ήδη ή πρόκειται να υιοθετήσουν τις πιο επιθυμητές δεξιότητες, οι ανταμοιβές θα είναι εξαιρετικές. Τόσο οι αποδοχές όσο και οι ευκαιρίες θα ξεπερνούν εκείνες μιας μέσης θέσης εργασίας από την αρχή της καριέρας μέχρι το τέλος.

Και καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαχέεται στην οικονομία, ένας αυξανόμενος αριθμός κλάδων εστιάζει στην προσέλκυση εργαζομένων με δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη / μηχανική μάθηση, την υπολογιστική cloud, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διαχείριση προϊόντων.

Κλάδοι όπως η κυβερνοασφάλεια, η δημιουργική σχεδίαση, η διαχείριση πληροφοριών υγείας και οι γλώσσες scripting απαιτούν όλο και περισσότερο τις δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «η τεχνητή νοημοσύνη / μηχανική μάθηση, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο από όλα τα σύνολα δεξιοτήτων, έχει αυξηθεί με ρυθμό 370% τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή δύο ή τρεις φορές ταχύτερα από άλλα σύνολα δεξιοτήτων υψηλής ανάπτυξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: