Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να καταργήσει το Obamacare και να βάλει όρους για μετανάστες

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να καταργήσει το Obamacare και να βάλει όρους για μετανάστες

Αυτές είναι οι προτάσεις κοινωνικής ασφάλισης του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών εν όψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παρουσίασε την Τετάρτη προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, που περιλαμβάνουν την κατάργηση του Obamacare (ενός νόμου για την προστασία των ασθενών από τις καταχρήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών) και τη μετατροπή του προγράμματος κοινωνικής περίθαλψης Medicaid για τους φτωχούς σε επιχορηγήσεις κρατών.

Οι προτάσεις Τραμπ περιλαμβάνουν ακόμη την πώληση της ασφάλειας υγείας και την πλήρη αφαίρεση των ασφαλίστρων υγείας από το φόρο εισοδήματος.

«Θα πρέπει επίσης να βεβαιώσουμε ότι κανένας δεν θα χρησιμοποιήσει “παραθυράκια” επειδή απλά δεν μπορεί να πληρώσει την ασφάλειά του» συμπληρώνει ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Επιπλέον, προτείνει σε όσους κατέχουν τo Health Savings Account (ΗSA), ένα πλεονεκτικό φορολογικό λογαριασμό ιατρικής εξοικονόμισης στον οποίο έχουν πρόσβαση όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε ένα υψηλό πρόγραμμα ασφάλισης, να πληρώνουν τα έξοδά τους από αυτόν το λογαριασμό, ενώ οι εισφορές στο HSA θα είναι αφορολόγητες και θα μπορούν να περάσουν στους κληρονόμους, χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση.

Οι προτάσεις έχουν την απαίτηση της «πλήρους διαφάνειας από τους παρόχους της υγειονομικής περίθαλψης, ιδιαίτερα τους γιατρούς και τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, όπως οι κλινικές και τα νοσοκομεία».

Όσον αφορά στις τιμές των φαρμάκων, ο Τραμπ ζητά τη μείωση των φραγμών για φθηνότερα εισαγόμενα φαρμακευτικά προϊόντα προκειμένου «να έχουν πρόσβαση οι καταναλωτές σε εισαγόμενα, ασφαλή και αξιόπιστα φάρμακα από το εξωτερικό».

Ο Τραμπ επιπλέον απήυθυνε έκκληση για αυστηρότερη επιβολή της νομοθεσίας στη μετανάστευση, ένα βασικό σημείο στην πλατφόρμα της εκστρατείας του, με στόχο να μειωθεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης: «Η παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε παράνομους μετανάστες μας κοστίζει περίπου 11 δισ. δολάρια ετησίως».

«Το σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης του δισεκατομμυριούχου υποψηφίου αποδεικνύει ότι πρόκειται για έναν ακόμη Ρεπουμπλικανό πολιτικό, ο οποίος θέλει να αποκόψει ένα σημαντικό αριθμό Αμερικανών από την υγειονομική περίθαλψη, χωρίς στην πραγματικότητα να προσφέρει κάποια ουσιαστική εναλλακτική», δήλωσε o Διευθυντής της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, Λούις Μιράντα.