Αυτή η χώρα είναι έτοιμη να μπλοκάρει το Viber

Αυτή η χώρα είναι έτοιμη να μπλοκάρει το Viber

Μετά την εφαρμογή Telegram, σειρά έχει το Viber.

Ο Ρώσος υπουργός τηλεπικοινωνιών Νικολάι Νικηφόροφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της λήψης μέτρων που θα μπλοκάρουν και την ηλεκτρονική εφαρμογή Viber, στην περίπτωση που η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) δεν μπορεί να πάρει τα κλειδιά αποκωδικοποίησης της εφαρμογής.

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Ρώσος υπουργός όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν την ηλεκτρονική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Viber όπως έγινε με την εφαρμογή Telegram.

«Το ερώτημα αυτό αφορά την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, επειδή η αρμοδιότητα όσον αφορά τέτοιου είδους ειδικά ζητήματα, όταν δίνετε εντολή να δοθούν τα κλειδιά αποκωδικοποίησης, είναι αρμοδιότητα της FSB» δήλωσε ο Νικηφόροφ , προσθέτοντας ότι «εάν οι ίδιοι αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με την παράδοση των κλειδιών αποκωδικοποίησης, μπορούν να αποταθούν στην δικαιοσύνη περιμένοντας να εκδώσει μια ανάλογη δικαστική απόφαση».

Ωστόσο, ο Βαντίμ Σουμπότιν, ο αναπληρωτής διευθυντής της Rοskomnadzor, της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών Rοskomnadzor έσπευσε σήμερα να δηλώσει πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν λόγοι που να επιβάλλουν το μπλοκάρισμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Viber στην επικράτεια της Ρωσίας.

«Αυτή την στιγμή η εφαρμογή δεν βρίσκεται στο μητρώο εκείνων που μεταδίδουν ειδήσεις και ως εκ τούτου δεν υπάγονται στους κανονισμούς που αφορούν το μπλοκάρισμα παρόμοιων εφαρμογών», διευκρίνισε ο Βαντίμ Σουμπότιν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.