Αυτή η εταιρεία είναι ο ελκυστικότερος εργοδότης στον κόσμο

Αυτή η εταιρεία είναι ο ελκυστικότερος εργοδότης στον κόσμο

Η ΕΥ ελκυστικότερος εργοδότης στον τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την Universum.

Η ΕΥ ανακηρύχθηκε ως ο ελκυστικότερος εργοδότης στον κόσμο στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών και τρίτος ελκυστικότερος εργοδότης μεταξύ όλων των εταιρειών παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη “World’s Most Attractive Employer” της Universum. Η κατάταξη βασίζεται σε έρευνα μεταξύ 267.084 φοιτητών μηχανολογίας / πληροφορικής και επιχειρηματικών σπουδών από κορυφαία πανεπιστήμια σε 12 από τις μεγαλύτερες οικονομίες διεθνώς. Η ΕΥ απέσπασε την πρώτη θέση σε πέντε χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία, Κίνα και Αυστραλία.

Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδας, επεσήμανε: «Η ανάδειξή μας σε κορυφαίο εργοδότη από τους φοιτητές των σημαντικότερων πανεπιστημίων παγκοσμίως αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας που αποδίδουμε στα στελέχη μας, καθώς και της προσπάθειάς μας να τα βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Στην ΕΥ Ελλάδας, είμαστε υπερήφανοι διότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, στηρίζουμε την απασχόληση των νέων, έχοντας αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό μας κατά 78% από το 2010, αριθμώντας πλέον 940 επαγγελματίες το 2016».

Η ΕΥ απασχολεί 230.000 άτομα σε 150 χώρες σε όλον τον κόσμο. Κατά το οικονομικό έτος 2016, η ΕΥ προσέλαβε 80.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 63.000 στελεχών πλήρους απασχόλησης, εκ των οποίων οι 40.000 είναι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, ενώ οι 23.000 είναι εργαζόμενοι με εμπειρία. Παράλληλα, η ΕΥ προσέλαβε και 17.000 ασκούμενους. Συνολικά, αυτό αντιπροσωπεύει μία αύξηση του απασχολούμενου προσωπικού κατά 5%, συγκριτικά με το οικονομικό έτος 2015.