Αυτοί οι υποψήφιοι παραδέχθηκαν ότι κάπνισαν μαριχουάνα

Αυτοί οι υποψήφιοι παραδέχθηκαν ότι κάπνισαν μαριχουάνα
Ο Τζεμπ Μπους δεν είναι ο πρώτος υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραδέχτηκε πως έχει κάνει χρήση μαριχουάνας.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο υποψήφιος Τζεμπ Μπους αποκάλυψε -απαντώντας σε σχετική ερώτηση -πως έχει καπνίσει μαριχουάνα. Μπορεί η δήλωσή του αυτή να προκάλεσε αντιδράσεις και να άνοιξε έναν νέο κύκλο συζητήσεων για την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ-πράγμα το οποίο έχει ήδη συμβεί σε 23 πολιτείες της χώρας-ωστόσο, δεν πρόκειται για τον πρώτο υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ που παραδέχτηκε ότι έχει κάνει χρήση μαριχουάνας.

Έχουν προηγηθεί οι εξής δεκατέσσερις:

1.Τεντ Κρουζ

Έχει ενδιαφέρον πως η αποκάλυψη του Τζεφ Μπους συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, παρά το γεγονός πως ο συνυποψήφιός του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το είχε ήδη παραδεχτεί νωρίτερα από αυτόν. Ο Τεντ Κρουζ είχε δηλώσει ότι είχε «ηλιθίως πειραματιστεί με την μαριχουάνα» ως έφηβος και πως πρόκειται για κάτι που θεωρεί λάθος.

2.Μπέρνι Σάντερς

Κανείς δεν ξαφνιάστηκε στις ΗΠΑ, όταν ο φιλελεύθερος γερουσιαστής από το Βερμόντ παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια της εφηβείας του έκανε χρήση μαριχουάνας, στα τέλη της δεκαετίας του ’60. «Τα μαλλιά μου ήταν μακριά, αλλά όχι πολύ μακριά για τα δεδομένα της εποχής. Κάπνιζα μαριχουάνα, αλλά ποτέ δεν ανήκα στη νοοτροπία των ναρκωτικών. Δεν ήμουν έτσι εγώ», είχε δηλώσει σχετικά.

3.Λίνκολν Σαφέ

Ο πρώην γερουσιαστής και κυβερνήτης υπήρξε μία από τις λιγότερο γνωστές υποψηφιότητες για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ωστόσο έγινε αρκετά γνωστός όταν αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων έκανε πολλές φορές χρήση μαριχουάνας και κοκαΐνης.

4.Τζωρτζ Πατακί

Σύμφωνα με τους New York Times, πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είχε παραδεχτεί πως έχει κάνει χρήση μαριχουάνας.

5.Ρικ Σαντόρουμ

Ο υπερσυντηρητικός πρώην γερουσιαστής από την Πενσυλβάνια, είχε παραδεχτεί πως κάπνιζε μαριχουάνα όταν ήταν φοιτητής. «Δεν είναι κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανος, αλλά το έκανα», έχει δηλώσει ο ίδιος.

6. Τζωρτζ Μπους

Ο νεότερος από τους δύο προέδρους των ΗΠΑ στην οικογένεια παραδέχτηκε πως έχει κάνει χρήση μαριχουάνας. Αν και αρχικά το αρνούνταν, στη συνέχεια δικαιολογήθηκε υποστηρίζοντας πως δεν ήθελε να επηρεάσει τα παιδιά με τις δικές του λανθασμένες αποφάσεις του παρελθόντος.

7.Μπαράκ Ομπάμα

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ είχε παραδεχτεί ανοιχτά πως έχει κάνει χρήση μαριχουάνας όταν ήταν έφηβος.

8.Μπιλ Κλίντον

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει στο παρελθόν πως είχε δοκιμάσει να κάνει χρήση μαριχουάνας, όμως «δεν κατέβαζε τον καπνό».

9.Αλ Γκορ

Ο Αλ Γκορ παραδέχτηκε πως έκανε χρήση μαριχουάνας και επί της ουσίας άνοιξε τον δρόμο για το κάνει και ο Μπιλ Κλίντον.

10. Μπρους Μπάμπιτ

Ένας ακόμη υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, που κατά τη διάρκεια της μάχης του 1988 παραδέχτηκε πως έχει κάνει χρήση μαριχουάνας, όπως ο Αλ Γκορ και ο Μπιλ Κλίντον.

11.Νιουτ Γκίνγκριχ

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, πριν ακόμη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, είχε δηλώσει πως έκανε χρήση μαριχουάνας όταν ήταν ακόμη μαθητής λυκείου.

12.Τζον Κέρι

Το 2003 ο Τζον Κέρι ήταν ένας από τους πολλούς υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών που παραδέχτηκε ότι έχει κάνει χρήση μαριχουάνας.

13.Τζον Έντουαρτς

Ίδια περίπτωση με τον Τζον Κέρι και ο Τζον Έντουαρτς, ο οποίος παραδέχτηκε κατά την διάρκεια της μάχης για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2003 πως έχει καπνίσει μαριχουάνα.

14.Χάουαρντ Ντιν

Τέλος, ένας ακόμη υποψήφιος των Δημοκρατικών το 2003 ο οποίος παραδέχτηκε πως έχει κάνει χρήση μαριχουάνας.