Αυτή είναι η υπόσχεση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τη νέα χρονιά

Αυτή είναι η υπόσχεση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τη νέα χρονιά
epa06660554 CEO of Facebook Mark Zuckerberg (C) takes his seat following a break in testifying before the Senate Commerce, Science and Transportation Committee and the Senate Judiciary Committee joint hearing on 'Facebook, Social Media Privacy, and the Use and Abuse of Data' on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 10 April 2018. Zuckerberg is testifying before two Congressional hearings this week regarding Facebook allowing third-party applications to collect the data of its users without their permission and for the company's response to Russian interference in the 2016 US presidential election. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο ιδρυτής και CEO του Facebook ανακοίνωσε τον προσωπικό του στόχο για το 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, είπε ότι η πρόκληση που έθεσε στον εαυτό του για το 2019 είναι να διοργανώνει τακτικές δημόσιες συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της τεχνολογίας στην κοινωνία.

Οι συζητήσεις θα εστιάζουν «στις ευκαιρίες, τις προκλήσεις, τις ελπίδες και τις ανησυχίες» ως προς το πώς η τεχνολογία θα διαμορφώσει την ανθρώπινη συμπεριφορά, έγραψε ο Zuckerberg σε ανάρτησή του στο Facebook την περασμένη Τρίτη. Επίσης, ανέφερε ότι οι συζητήσεις θα τον βοηθήσουν να επεκτείνει τη σκέψη του πέρα από τη μηχανολογία.

«Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα συνομιλώ με ηγέτες, ειδικούς και ανθρώπους στην κοινότητά μας από διαφορετικά πεδία και θα δοκιμάσω διαφορετικά φορμάτ για να διατηρώ αμείωτο το ενδιαφέρον» έγραψε. «Οι συζητήσεις θα είναι δημόσιες, είτε στις σελίδες μου στο Facebook και στο Instagram, είτε σε άλλα μέσα».

Κάθε χρόνο, ο Zuckerberg επιλέγει μια πρόκληση για τον εαυτό του. Σε προηγούμενα χρόνια, έμαθε κινέζικα, πήγε περιοδεία στις πολιτείες των ΗΠΑ, και έστελνε καθημερινά ευχαριστήρια σημειώματα. Το 2011, έθεσε ως πρόκληση να τρώει μόνο κρέας που σκότωνε ο ίδιος.

Τα τελευταία χρόνια, οι αποφάσεις του ευθυγραμμίζονται σταδιακά με τις επιχειρηματικές ανάγκες του Facebook. Η εταιρεία έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής για τις πρακτικές συλλογής δεδομένων, τις παραβιάσεις ιδιωτικότητας των χρηστών, και τον διαμοιρασμό πληροφοριών, και η τιμή της μετοχής της έπεσε κατά 26% πέρυσι. Η πρόκληση του Zuckerberg για το 2018 ήταν να διορθώσει τα πράγματα στο Facebook.

«Είμαι μηχανικός και συνήθιζα απλώς να υλοποιώ τις ιδέες μου και να ελπίζω ότι αυτές θα μιλούσαν από μόνες του» είπε ο Zuckerberg. «Δεδομένης της σημασίας αυτού που κάνουμε, όμως, αυτό δεν δουλεύει πλέον. Γι’ αυτό, θα εμπλακώ περισσότερο με κάποιες απ’ αυτές τις συζητήσεις ως προς το μέλλον, τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε, και το πού θέλουμε να πάμε».