Αυτή είναι η νέα «έξυπνη» τηλεόραση της LG που διπλώνει (Βίντεο)

Αυτή είναι η νέα «έξυπνη» τηλεόραση της LG που διπλώνει (Βίντεο)
epa07268345 David VanderWaal, Senior Vice President Marketing at LG Electronics USA, presents LG's rollable Signature OLED TV R to media at the 2019 International Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada, USA, 07 January 2019. The annual CES which takes place from 08 to 11 January is a place where industry manufacturers, advertisers and tech-minded consumers converge to get a taste of new innovations coming to the market each year. EPA/LARRY W. SMITH

Η LG δεν έδωσε πληροφορίες για τις τιμές που θα έχουν οι νέες συσκευές και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά στο τέλος του 2019.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία LG παρουσίασε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ μια νέα «έξυπνη» τηλεόραση που τυλίγεται και ξετυλίγεται σαν ρολό μέσα από τη βάση της (roll-up). Οι οθόνες που διπλώνουν ή τυλίγονται, είτε αφορούν τηλεοράσεις ή κινητά τηλέφωνα, αποτελούν μια από τις βασικές νέες τεχνολογικές τάσεις που εκτίθενται στη CES, η οποία εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα.

Το νέο μοντέλο LG Signature OLED TV R με υψηλή ανάλυση 4Κ και οθόνη 65 ιντσών (165 εκατοστών) μπορεί να εξαφανιστεί τελείως μέσα στη βάση της, η οποία λειτουργεί και ως ηχείο, να ξεδιπλωθεί μόνο εν μέρει για να προβάλει φωτογραφίες, να λειτουργήσει ως οθόνη ελέγχου για «έξυπνες» συσκευές ή να ξετυλιχτεί τελείως για κανονική παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος.

«Αυτό που οι σκηνοθέτες επιστημονικής φαντασίας φαντάστηκαν πριν από δεκαετίες, σήμερα είναι πια πραγματικότητα, φέρνοντας την ελευθερία του σχεδιασμού σε ένα χώρο, χωρίς τους περιορισμούς του τοίχου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της LG Ντέιβιντ Βαν ντερ Βάαλ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.

Η LG παρουσίασε επίσης την πρώτη της τηλεόραση OLED με υπερυψηλή ανάλυση 8Κ, καθώς και μια συσκευή 88 ιντσών (224 εκατοστών), που προβλήθηκε ως η μεγαλύτερη τηλεόραση τύπου OLED μέχρι σήμερα.

Όλα τα νέα «έξυπνα» μοντέλα τηλεοράσεων OLED που παρουσίασε η LG στο Λας Βέγκας, συμπεριλαμβανομένης της Signature, θα ενσωματώνουν και τους δύο ανταγωνιστικούς προσωπικούς εικονικούς ψηφιακούς βοηθούς Google Assistant και Amazon Alexa, καθώς επίσης το λογισμικό AirPlay της Apple (το τελευταίο θα διαθέτουν και οι νέες τηλεοράσεις της Samsung). Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες αφενός να πιάνουν κουβέντα με την τηλεόρασή τους, αφετέρου να στέλνουν μέσω streaming σε αυτήν περιεχόμενο (μουσική, βίντεο κ.α.) από το iPhone και το iPad τους.

Η πρόσβαση στους δύο ψηφιακούς βοηθούς δεν θα γίνεται απευθείας αλλά μέσω του ειδικού λογισμικού ThinQ που ανέπτυξε η LG. Πατώντας διαφορετικό πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο, ο χρήστης θα επιλέγει με ποιόν βοηθό θέλει να μιλήσει. Οι νέες τηλεοράσεις της ανταγωνιστικής νοτιοκορεατικής Samsung θα προσφέρουν και αυτές πρόσβαση στους βοηθούς Google Assistant και Amazon Alexa, αλλά θα δίνουν προτεραιότητα στον «έξυπνο» βοηθό Bixby της ίδιας της εταιρείας.

Η LG δεν έδωσε πληροφορίες για τις τιμές που θα έχουν οι νέες συσκευές της, όταν κυκλοφορήσουν στην αγορά προς το τέλος του 2019. Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι θα χρειαστούν κάποια χρόνια, μέχρι οι τηλεοράσεις που τυλίγονται, να αποκτήσουν μαζικό αγοραστικό κοινό.