Αυτή είναι η νέα πρωτεύουσα δισεκατομμυριούχων στον κόσμο

Αυτή είναι η νέα πρωτεύουσα δισεκατομμυριούχων στον κόσμο
Global Finance

Σε αυτήν την πόλη έχει συσσωρευτεί ο παγκόσμιο πλούτος.

Το Πεκίνο «πάλεψε» και κατάφερε να αποκτήσει τον τίτλο της «πρωτεύουσας δισεκατομμυριούχων στον κόσμο», καταγράφοντας 100 δισεκατομμυριούχους. Πρόκειται για έναν τίτλο τον οποίο κατείχε για χρόνια η Νέα Υόρκη με σχεδόν 95 διασεκατομμυριούχους.

Το πόρισμα αυτό προέκυψε έπειτα από έρευνα του Hurun, μιας εταιρείας με έδρα τη Σανγκάη, η οποία ερευνά τον πλούτο του κόσμου και δημοσιεύει την εν λόγω ετήσια κατάταξη.

Πρόσφατες εκθέσεις, μάλιστα, έχουν δείξει ότι η ελίτ της Κίνας έχει συσσωρεύσει τον μεγαλύτερο παγκόσμιο πλούτο παρά την ταραχώδη χρηματιστηριακή αγορά και την ασταθή οικονομία. Σύμφωνα με την έρευνα, η τεράστια αύξηση του πλούτου εν μέρει συνδέεται με το «άνοιγμα» των αρχικών δημοσίων προσφορών στην Κίνα.

H εταιρεία Hurun υπολόγισε τον συνολικό πλούτο των πλουσιότερων κατοίκων της Κίνας, χρησιμοποιώντας τις τιμές των μετοχών στις 15 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η απότομη πτώση της αγοράς ελήφθη υπόψη.

Εάν ο συνολικός πλούτος είχε υπολογισθεί το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι αγορές κυμαίνονταν σε καλύτερα επίπεδα, τότε θα υπήρχαν επιπλέον 50 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι στη λίστα, σύμφωνα με την USA Today.