Αυτοί είναι οι νέοι διευθυντές δημιουργικού του οίκου Nina Ricci

Αυτοί είναι οι νέοι διευθυντές δημιουργικού του οίκου Nina Ricci

Η είσοδός του ζευγαριού σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το εμπορικό σήμα, καθώς θα του προσδώσει μια πιο σύγχρονη αισθητική μόδας. 

Νέο κεφάλαιο ανοίγει στον γαλλικό πολυτελή οίκο μόδας Nina Ricci, καθώς τα ηνία ως διευθυντές δημιουργικού αναλαμβάνουν οι Ράσιμι Μποτέρ και Λίσι Χέρεμπρουχ.

Το σχεδιαστικό δίδυμο από την Ολλανδία θα έχει την ευθύνη της γυναικείας ready-to-wear σειράς και θα παρουσιάσει την πρώτη συλλογή του Pre-Fall 2019, αλλά θα προβάλει το όραμά του επίσημα τον επόμενο Μάρτιο στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι με τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019.

Οι Ράσιμι Μποτέρ και Λίσι Χέρεμπρουχ στον παρισινό οίκο μόδας που ανήκει στον ισπανικό όμιλο Puig διαδέχονται τον Guillaume Henry, ο οποίος αποχώρησε τον Μάρτιο μετά από τρία χρόνια στο «τιμόνι» της διεύθυνσης δημιουργικού.

Η είσοδός των Ράσιμι και Λίσι στον οίκο Nina Ricci σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το εμπορικό σήμα, καθώς θα του προσδώσει μια πιο σύγχρονη αισθητική μόδας. Το σχεδιαστικό δίδυμο κέρδισε πρόσφατα το Μεγάλο Βραβείο Première Vision στο Διεθνές Φεστιβάλ Μόδας στο Ιέρ (Hyeres International Festival of Fashion and Photography) και έφθασε στους φιναλίστ στον διαγωνισμό για το φετινό βραβείο LVMH.

Ο Μποτέρ σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Τέχνης στην Αμβέρσα. Μετά την αποφοίτησή του λάνσαρε τη δική του ανδρική σειρά ρούχων με την Χέρεμπρουχ, η οποία αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Μόδας του Άμστερνταμ (AMFI) το 2014 και έκανε την πρακτική της άσκηση στον Viktor & Rolf.

«Είναι μεγάλη μας τιμή να είμαστε μέρος αυτού του φανταστικού πρότζεκτ» ανέφεραν οι Rushemy και Lisi σε δήλωσή τους. «Μας εμπνέουν πολύ οι νέοι, θηλυκοί και λεπτοί κώδικες που κάνουν τον οίκο Nina Ricci τόσο όμορφη ωδή στη θηλυκότητα».

Ο γνωστός για τη θηλυκότητα, τον ρομαντισμό και την αγάπη στη δαντέλα οίκος ιδρύθηκε το 1932 από τη Μαρία «Νίνα» Ρίτσι και διευθυντές δημιουργικού έχουν διατελέσει οι Πίτερ Κόπινγκ, Ολιβιέ Τεσκάνς, Τζέιμς Αγκιάρ και Νάταλι Ζερβέ.

Φωτογραφία: Sean Murray

Δείτε ακόμη: Νέα έκθεση- αφιέρωμα στον Κριστιάν Ντιόρ