Αυτοί είναι οι νέοι ουρανοξύστες που σχεδιάζει ο Frank Gehry στο Τορόντο

Αυτοί είναι οι νέοι ουρανοξύστες που σχεδιάζει ο Frank Gehry στο Τορόντο
pexels
Προσωρινά το έργο ονομάζεται Gehry Project, και το πλάνο είναι να κατασκευαστεί ένα πανύψηλο κτίριο ύψους 289 μέτρων και ένας ακόμη ουρανοξύστης ύψους 262 μέτρων.

Τις εικόνες των δύο ουρανοξυστών που σχεδιάζει στο Τορόντο, ένας από τους οποίους θα ξεπερνά τα 300 μέτρα ύψος, έδωσε στη δημοσιότητα ο διάσημος αρχιτέκτονας Frank Gehry.

Προσωρινά το έργο ονομάζεται Gehry Project, και το πλάνο είναι να κατασκευαστεί ένα πανύψηλο κτίριο ύψους 289 μέτρων και ένας ακόμη ουρανοξύστης ύψους 262 μέτρων στη διασταύρωση King Street West και Ed Mirvish Way.

Αυτά τα μικτής χρήσης κτίρια θα περιλαμβάνουν διαμερίσματα και ένα ξενοδοχείο στον έναν ουρανοξύστη, μια γκαλερί καθώς και νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου OCAD στο άλλον.

 

Ο τελευταίος σχεδιασμός περιλαμβάνει μια πρόσοψη καλυμμένη με λαμπερά μεταλλικά πάνελ.

Το ύψος του Gehry Project έχει πάρει έγκριση από το 2017 και αυτή η νέα ενημέρωση αποκαλύπτει τις σχεδιαστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί έκτοτε, συμπεριλαμβανομένων των περιστρεφόμενων πλακών δαπέδου και μιας πρόσοψης κατασκευασμένης από μέταλλο και γυαλί.

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα σύνολο κτιρίων που να σέβονται την πόλη και να έχουν αναφορά στο Τορόντο που ήξερα κάποτε» δήλωσε ο Frank Gehry. «Ήθελα οι δύο πύργοι να «συνομιλούν» αλλά ταυτόχρονα ο καθένας να έχει τη δική του προσωπικότητα, δημιουργώντας μια δυναμική και μεταβαλλόμενη προσθήκη στον ορίζοντα της πόλης, ανάλογα με το από πού στέκεσαι και τους βλέπεις» πρόσθεσε ο Gehry, ο οποίος θα γιορτάσει τα 92α γενέθλιά του στο τέλος αυτού του μήνα.

«Η εξωτερική όψη έχει ως στόχο να αντικατοπτρίζει το φως και το χρώμα από την πόλη και τον ουρανό γύρω της. Το βασικό για μένα είναι ότι αυτό πρέπει να είναι ένα κτίριο του Τορόντο που ελπίζω να κάνει την πόλη περήφανη».