Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων του ΕΒΕΑ

Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων του ΕΒΕΑ

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο απένειμε και φέτος τα βραβεία του. 

Τα βραβεία του απένειμε σε εκδήλωση του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε ότι «η πρόοδος που έχει επιτευχθεί ως τώρα σε δημοσιονομικό επίπεδο θα πρέπει να διατηρηθεί. Όμως, δεν είναι διατηρήσιμη μια δημοσιονομική πολιτική που στηρίζεται αποκλειστικά σε μέτρα λιτότητας και εξοντωτικής φορολόγησης. Ένα πλεόνασμα που προέκυψε κατά 60% από την αύξηση της φορολογίας, δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο».

Και σημείωσε πως «χρειάζεται άμεσα ώθηση στην ανάπτυξη, με γενναίες πολιτικές για τη στήριξη των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα. Κατ’ αρχήν με αλλαγή πλεύσης στο μέτωπο της φορολογίας. Ανάλογη προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης, με ανταγωνιστικό κόστος. Η στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχείρησης οφείλει να τεθεί στο επίκεντρο των πολιτικών της κυβέρνησης. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η νέα αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ισχυρές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης πλαισίου εξωδικαστικής αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών χρεών αξιοποιώντας τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές. Μάλιστα ο κ. Δένδιας την διαμόρφωση του πλαισίου εξωδικαστικής αναδιάρθρωσης την χαρακτήρισε ως «χρέος της Πολιτείας». Και συμπλήρωσε ότι «επιπλέον δε, στα πλαίσια του διαλόγου με τους φορείς, θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο Πτωχευτικό Δίκαιο. Στόχος είναι με ταχείες διαδικασίες να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν και να αναπτυχθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις στην ΕλΠ

Παράλληλα τόνισε ότι «στη χώρα αυτή δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να δώσει το παράδειγμα η εκτελεστική εξουσία. Αυτό πράττει η κυβέρνηση Σαμαρά, της οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος». Και συμπλήρωσε πως «κακοφωνίες και αστερίσκοι δεν μπορεί να υπάρχουν.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως «όλα δείχνουν, βρισκόμαστε λίγο πριν την ανακοίνωση θετικής μεταβολής του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος η οποία θα σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μία νέα εποχή, όχι βέβαια στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά που στο χέρι μας είναι να μην είναι στρωμένη με αγκάθια. Σε αυτές στις δύσκολες στιγμές η ιδιωτική πρωτοβουλία μέσω του επιχειρείν, αποτελεί τον κύριο πυλώνα για την ανάπτυξη». Και σημείωσε ότι «χρειάζεται να αναδείξουμε τους ηγέτες του ενάρετου κύκλου της νέας Εποχής».

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στις εταιρείες είναι:

– Διεθνούς Παρουσίας: Εθνική Τράπεζα
– Εξαγωγικής Δραστηριότητας: Venus Growers
– Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης: Elpen Φαρμακευτική Βιομηχανία
– Καινοτομίας: Χαλκιαδάκης ΑΕ
– Επώνυμου Προιόντος: Cosmote
– Περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης: ΔΕΗ ΑΕ
– Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: Aegean Airlines
– Αύξησης της Απασχόλησης: Pharmathen
– Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας: Ομιλος AΝΤΕΝΝΑ
– Εφοδιαστικής Αλυσίδας: Μετρό ΑΕΒΕ
– Νέας Επιχείρησης: Commercial Hub AE
– Αναπτυσσόμενης ΜΜΕ: Airfasttckets
– Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία: Κωνσταντίνος Ευριπίδης – Διευθύνων Σύμβουλος Genesis Pharma
– Επιχείρηση και Παράδοση: Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ.

Διαβάστε ακόμη: 

AirFastTickets: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την IATA

Pharmathen: Δέκα εκατ. ευρώ για νέα μονάδα στον Έβρο