Αυτή ήταν η δεκαετία του Netflix – Κέρδη 4.100% για τη μετοχή της από το 2009

Αυτή ήταν η δεκαετία του Netflix – Κέρδη 4.100% για τη μετοχή της από το 2009

Καμία άλλη εταιρεία του δείκτη S&P 500 δεν έχει ζήσει μία τέτοια απόδοση. Η επιχείρηση με τη δεύτερη καλύτερη απόδοση, η MarketAxess, καταγράφει άνοδο 2.600%.

Τα τελευταία 10 χρόνια το Netflix ηγείται μίας επανάστασης στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ψυχαγωγείται.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μετοχές του έχουν κάνει άλμα 4.100% από τα τέλη του 2009, κέρδη που κάποια στιγμή έκαναν το Netflix μεγαλύτερη εταιρεία και από τη Walt Disney όσον αφορά τη χρηματιστηριακή αξία.

Καμία άλλη εταιρεία του δείκτη S&P 500 δεν έχει ζήσει μία τέτοια απόδοση. Η επιχείρηση με τη δεύτερη καλύτερη απόδοση, η MarketAxess, καταγράφει άνοδο κατά 2.600%. Ο ίδιος ο δείκτης βρίσκεται 190% υψηλότερα, ενώ ο δείκτης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του S&P 500 έχει κέρδη λιγότερα από 60%.

H εξέλιξή του αντανακλά τη στροφή προς τις υπηρεσίες video streaming. Αν και η εταιρεία εισήγαγε για πρώτη φορά το on demand streaming το 2007, έγινε βασικό τμήμα της ταυτότητάς της στις αρχές του 2013, όταν έκανε ντεμπούτο το «House of Cards», μία σειρά με μεγάλο προϋπολογισμό που συνεχίστηκε για έξι σεζόν και προτάθηκε για αρκετά βραβεία Emmy.

Οι προοπτικές του Netflix για την επόμενη δεκαετία δείχνουν λιγότερο σίγουρες, κυρίως λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού, που αναγνωρίζει την αξία των δικαιωμάτων που έχει σε δημοφιλείς σειρές όπως «Τα Φιλαράκια» και το «Office».