Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη

Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη
Ï åêäüôçò ìïõóéêÞò «Romanos» áíáêïßíùóå óÞìåñá óå óõíÝíôåõîç ôýðïõ ôçí Ýêäïóç ôùí Ìïõóéêþí «ÁðÜíôùí» ôïõ Ìßêç ÈåïäùñÜêç. Óôçí öùôïãñáößá ï Ì. ÈåïäùñÜêçò. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το μετέφερε στον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης μετέφερε την τελευταία του επιθυμία στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του, Ρένα Παρμενίδου και τον πρόεδρο του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργο Αγοραστάκη.

Ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία του, επιθυμία του μεγάλου συνθέτη ήταν η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων.

H επιστολή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη προς τον Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα φέρει ημερομηνία 5/10/2020.

Όπως ανέφερε χαρκατηριστικά: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής».

Ο μουσικοσυνθέτης είχε ζητήσει από τον Δημήτρη Κουτσούμπα να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε «να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».

Το πότε θα γίνει η κηδεία του Μίκη δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό.