Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Τζορτζ Σόρος

Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Τζορτζ Σόρος

Κάποτε, είχε αποκαλέσει τον χρυσό την «απόλυτη φούσκα», αλλά πλέον φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη…

Ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος κάποτε είχε αποκαλέσει τον χρυσό την «απόλυτη φούσκα», έχει ξαναρχίσει να αγοράζει το πολύτιμο μέταλλο ύστερα από ένα διάλλειμα τριών ετών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αποκάλυψε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 αγόρασε 1,05 εκατομμύριο μετοχές στο SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο fund επένδυσης σε χρυσό στον κόσμο, συνολικής αξίας 123,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εντωμεταξύ, το hedge fund Paulson % Co, του οποίου ηγείται ο Τζον Πόλσον, ένας από τους κορυφαίους επενδυτές σε χρυσό παγκοσμίως, μείωσε την επένδυσή του στο SPDR Gold Trust κατά 17%, στις 4,8 εκατομμύρια μετοχές.

Ο Σόρος, ο οποίος προειδοποιεί ότι η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 θα μπορούσε να επαναληφθεί εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας, διπλασίασε και το …ποντάρισμά του έναντι του δείκτη S&P 500 το πρώτο τρίμηνο.

Η Soros Fund Management είπε ότι κατέχει δικαίωμα προαίρεσης πώλησης 2,1 εκατομμυρίων μετοχών στο επενδυτικό fund SPDR S&P 500, το οποίο παρακολουθεί τον γνωστό δείκτη μετοχών. Το προηγούμενο τρίμηνο, στην option συγκαταλέγονταν περίπου 1 εκατομμύριο μετοχές.

Ο Σόρος αποκάλυψε επίσης ότι κατέχει 51.700 μετοχές στην ETF, από 8.100 που κατείχε το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Οι option πώλησης δίνουν το δικαίωμα στον κάτοχο να πουλήσει μετοχές σε μια συγκεκριμένη τιμή μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ένας εκπρόσωπος του Σόρος αρνήθηκε να προβεί στο οποιοδήποτε σχόλιο.