Αυτό το μέρος πληρώνει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να μετακομίσετε στα απομακρυσμένα νησιά του

Αυτό το μέρος πληρώνει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να μετακομίσετε στα απομακρυσμένα νησιά του
Photo: pixabay.com
Αυτή η χώρα πληρώνει 92.000 δολάρια για να μετακομίσει κάποιος σε απομακρυσμένα νησιά που έχουν αποκοπεί από την παλίρροια - αλλά υπάρχει μια προϋπόθεση.

Για όποιον σκέφτεται να ξεφύγει από την τρέλα της πόλης και να ακολουθήσει έναν πιο ήσυχο τρόπο ζωής, η Ιρλανδία είναι διατεθειμένη να πληρώσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να βοηθήσει στην πραγματοποίηση του ονείρου του.

Τα «φιλόδοξα» σχέδια της ιρλανδικής κυβέρνησης για την αναζωογόνηση των αραιοκατοικημένων νησιών που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της αποκαλύφθηκαν από τη Χέδερ Χάμφρεϊς, υπουργό αγροτικής και κοινοτικής ανάπτυξης, νωρίτερα αυτό το μήνα, και θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος Our Living Islands είναι να «αναζωογονήσει τα επίπεδα πληθυσμού στα νησιά», σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Περίπου 30 νησιά, που περιγράφονται από την κυβέρνηση ως «αναπόσπαστο μέρος του ιστού της αγροτικής Ιρλανδίας» με «ιδιαίτερη σημασία  για τον ιρλανδικό πολιτισμό», θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο. Τα παράκτια νησιά, που παραμένουν δημόσια περιουσία, έχουν πληθυσμό όλο το χρόνο, αλλά είναι αποκομμένα από την ηπειρωτική χώρα λόγω της παλίρροιας.

Μεταξύ των νησιών είναι το Ίνις Μόρ, ένα από τα Νησιά Άραν στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία γυρισμάτων για την υποψήφια για Όσκαρ ταινία Τα πνεύματα του Ινισέριν, και το νησί Μπέρε, που αυτοχαρακτηρίζεται ως «ένας ήσυχος παράδεισος».

Από τον επόμενο μήνα, όσοι ενδιαφέρονται να μετακομίσουν σε ένα από τα νησιά μπορούν να λάβουν έως και 84.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα εγκαταλελειμμένο ακίνητο στην τοποθεσία που έχουν επιλέξει και να το σώσουν από την καταστροφή.

Για να είναι επιλέξιμα για επιχορήγηση – η οποία πρέπει να ξοδευτεί για την ανακαίνιση ενός εγκαταλειμμένου σπιτιού – τα ακίνητα πρέπει να έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1993 και να έχουν μείνει κενά για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση περιγράφει τις επιχορηγήσεις ως «μια σημαντική προσπάθεια να μετατραπούν τα άδεια ή εγκαταλειμμένα κτίρια στα νησιά σε κατοικίες μακράς διαρκείας». Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν άτομα από το εξωτερικό που δεν έχουν βίζα για να ζήσουν και να εργαστούν στην Ιρλανδία μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Η νέα χρηματοδότηση βασίζεται σε ένα υπάρχον πρόγραμμα για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διασώσουν τις εγκαταλελειμμένες ιδιοκτησίες. Όσοι θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα στα παράκτια νησιά της Ιρλανδίας θα λάβουν 20% περισσότερη χρηματοδότηση από εκείνους στην ηπειρωτική χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: