Το καλοκαίρι έχει γεύση από… Λουτράκι

Το καλοκαίρι έχει γεύση από… Λουτράκι
Την πρωτοβουλία «Taste of Loutraki» έχουν αγκαλιάσει ήδη 40 τοπικές επιχειρήσεις.

Μια γερή δόση από το φυσικό κάλλος και τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Κορινθίας πήραν το τριήμερο 16 με 18 Ιουνίου όσοι παρευρέθηκαν στο «Taste of Loutraki-  The Corinthian Food Festival», ένα φεστιβάλ που στόχο έχει την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και κατ’ επέκταση την τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες προσφέρουν στους επισκέπτες τους μενού σε προνομιακές τιμές.

Σε απόσταση μόλις μιας ώρας από την Αθήνα, το Λουτράκι αναδεικνύεται σε ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις, καθώς έχετε τη δυνατότητα να περάσετε ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο απολαμβάνοντας ποιοτικό φαγητό, καθαρές παραλίες, αλλά και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν οι σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Η πρωτοβουλία «Taste of Loutraki», ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και πλέον έχει καταστεί ετήσιος θεσμός, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή και εντάσσοντας τις ημερομηνίες του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στα προγράμματα τουριστικών πακέτων αλλά και μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Εισροή εσόδων μέσα στον προορισμό

Στο Λουτράκι, στην Περαχώρα και στους Αγίους Θεοδώρους πάνω από 40 επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία, κορυφαίοι σεφ, sommelier οίνου και νερού καθώς και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου ο κόσμος να γνωρίσει, να γευτεί και να απολαύσει τα προϊόντα της Κορινθιακής γης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι στον τουρισμό και στην γαστρονομία, καθώς και οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, βίωσαν από πρώτο χέρι μοναδικές εμπειρίες, μεταξύ των οποίων – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – τυφλή γευσιγνωσία νερού, καθώς και live cooking από τοπικούς σεφ, αλλά και wine pairing από εξειδικευμένους sommelier κρασιού.

«Πρωταγωνιστές είναι οι επιχειρήσεις εστίασης και οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων. Φέτος 40 επιχειρήσεις στήριξαν έμπρακτα την πρωτοβουλία «Taste of Loutraki», η οποία ήρθε για να μείνει και έχει καταστεί θεσμός. Είναι μια τριήμερη μεγάλη γιορτή προσιτή σε όλους. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και αποβλέπει στην εισροή εσόδων μέσα στον προορισμό. Οι επισκέπτες πληρώνουν ελληνικό φαγητό σε μια τιμή προσφοράς και είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε και άλλους επιχειρηματίες να θέλουν να ενταχθούν στο project», τόνισε ο Γιάννης Κόντης, Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου, «Ο Ξένιος Ζευς».

Σύνδεση τουρισμού και πρωτογενούς τομέα

Αρκετοί ντόπιοι, αλλά και τουρίστες, μύησαν τους ουρανίσκους τους στην κορινθιακή κουζίνα στα εστιατόρια της περιοχής, ενώ συμμετείχαν και σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογευσίας που ήταν ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντική η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. Ο ταξιδιώτης, στο τέλος της ημέρας, αυτό που θυμάται, είναι τα τοπία, τους ανθρώπους που γνώρισε και τις τοπικές γεύσεις που δοκίμασε. Η συμμετοχή πολλών τοπικών επιχειρήσεων στο «Taste of Loutraki» συμβάλλει στην σύνδεση και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος μέσα από ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι» πρόσθεσε ο Αλκιβιάδης Δρίτσας, Μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας.

Να σημειωθεί ότι το Γαστρονομικό Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας ,του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας και είναι ευγενική χορηγία των BROWN HOTELS και του RAMADA & WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: