Αυτό το πλωτό ξενοδοχείο γίνεται ένα με τη θάλασσα

Tο «Hi Sea» μοιάζει με νησί, ανεξάρτητο από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το ξενοδοχείο ακουμπάει πάνω στο νερό 500μ. πέρα από τις ακτές του Dongshan, στην περιοχή Fujian της Κίνας. Σαν μικροσκοπικό νησί, το Hi Sea πλέει ανεξάρτητο από τον υπόλοιπο κόσμο δίνοντας σημασία τόσο στην αισθητική όσο και στην ασφάλεια.

Από την αρχή της κατασκευής του οι αρχιτέκτονες έλαβαν υπόψη φυσικούς παράγοντες όπως τα θαλάσσια ρεύματα και τους μουσώνες και υπολόγισαν με ακρίβεια την άνωση διασφαλίζοντας πως το κύριο σώμα του κτιρίου μπορεί να αντέξει ακόμα και τυφώνα. Για την οροφή του χρησιμοποιήθηκαν υλικά που συναντώνται συνήθως σε αεροδρόμια και γιοτ τα οποία είναι ανθεκτικά στη διάβρωση.

Τη νύχτα όλα είναι σιωπηλά και δεν ακούγεται τίποτα παρά μόνο το κύμα να χτυπά απαλά το σπίτι που ανοίγεται στον ωκεανό.

Πρόκειται για ένα χώρο συνολικά 500 τετραγωνικών μέτρων ο οποίος περιλαμβάνει σαλόνι, τρία υπνοδωμάτια και μία κουζίνα. Βάρκες και καγιάκ αγκυροβολούν δίπλα στο κτίριο που φιλοξενεί κατά καιρούς συναντήσεις φίλων, οικογενειακά δείπνα ή επαγγελματικά ραντεβού. Η εσωτερική διακόσμηση είναι λιτή με έμφαση στα ξύλινα στοιχεία ενώ η θέα από κάθε υπνοδωμάτιο είναι διαφορετική.