Αυτός είναι ο νέος τρόπος του Netflix για να κερδίζει εκατομμύρια δολάρια από τις σειρές του

Αυτός είναι ο νέος τρόπος του Netflix για να κερδίζει εκατομμύρια δολάρια από τις σειρές του
France, Perigueux, 2022-12-09. Illustration of the Netflix series Mercredi, on a laptop. Photograph by Romain Longieras / Hans Lucas. France, Perigueux, 2022-12-09. Illustration de la serie Netflix Mercredi, sur un ordinateur portable. Photographie de Romain Longieras / Hans Lucas. (Photo by Romain Longieras / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Το Netflix δεν έβγαλε κανένα κέρδος από προϊόντα εμπνευσμένα από τη σειρά "Wednesday" - τώρα θέλει να διορθώσει αυτό το λάθος.

Το Netflix εργάζεται πιο σκληρά από ποτέ για να κρατήσει τους συνδρομητές αφοσιωμένους για να…ανοίξει κι άλλο τα πορτοφόλια τους. Ο γίγαντας του streaming πουλά φιγούρες δράσης και ρούχα εμπνευσμένα από μια νέα σειρά που βασίζεται στο δημοφιλές ιαπωνικό manga One Piece.

Η κίνηση ανοίγει νέους δρόμους για την εταιρεία, η οποία έχει πουλήσει εμπορεύματα για τις εκπομπές της στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των Stranger Things, Sex Education και The Witcher, αλλά μόνο αφού είχαν αποδείξει την επιτυχία τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το Netflix έβαλε όλα τα αυγά του στο καλάθι του One Piece προτού καταλάβει αν η εκπομπή θα έκανε μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια της εταιρείας να αποσπάσει περισσότερα δολάρια από τους συνδρομητές της, μετά από την αύξηση των τιμών συνδρομής και την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, μέχρι τη διοργάνωση χοροεσπερίδων με θέμα το Bridgerton και εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας εμπνευσμένες από το Squid Game.

Το One Piece αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού πειρατή, ο οποίος ξεκινά μια περιπέτεια για να βρει τον απόλυτο θησαυρό που είναι γνωστός ως “One Piece”. Η σειρά είναι εξαιρετικά δημοφιλής: Περισσότερα από 516 εκατομμύρια αντίτυπα του manga έχουν πουληθεί παγκοσμίως από τότε που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1997 και πέρυσι, το One Piece Film: Red, μια μεταφορά κινουμένων σχεδίων του manga, έφτασε στο Νο. 1 του Ιαπωνικού box office, ξεπερνώντας τις επιτυχίες των υπερπαραγωγών όπως το Top Gun: Maverick κατά 6 δισεκατομμύρια γιεν (ή πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια).

Η νέα σειρά live action έκανε το ντεμπούτο της στο Netflix στις 31 Αυγούστου και έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία. Το Netflix όμως πόνταρε πάνω της δημιουργώντας εμπορεύματα μήνες πριν φανεί ότι οι θαυμαστές θα τρελαινόντουσαν.

«Είναι ένας τρόπος για εμάς να συνεχίσουμε τη συζήτηση με μια βάση θαυμαστών που λατρέυουν πραγματικά τη σειρά, και που θέλουν να αγοράσουν κάτι για να δείξουν την αγάπη τους προς τους χαρακτήρες», είπε η Marian Lee, διευθύντρια μάρκετινγκ του Netflix, στη Wall Street Journal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δίδαξε η Wednesday Adams στο Netflix

Μετά από την έκρηξη του streaming – το Netflix αναζητά άλλους τρόπους για να αποσπάσει και το τελευταίο δολάριο από τους πελάτες του. Από τον Μάιο, η εταιρεία κατήργησε την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης λογαριασμών και τον Ιούλιο, αύξησε τις τιμές της μηνιαίας συνδρομής, καταργώντας το φθηνότερο επίπεδο συνδρομής χωρίς διαφημίσεις.

Η χρήση εμπορευμάτων και εμπειριών για να κρατήσει τους θαυμαστές αφοσιωμένους μέχρι να βγει η καινούργια σεζόν μιας σειράς είναι μια σχετικά νέα στρατηγική για την εταιρεία. Υποδηλώνει ότι το Netflix αντιγράφει την αντίστοιχη πολιτική της Disney, της οποίας τα δημοφιλή θεματικά πάρκα και οι κρουαζιέρες δημιουργούν ροές εσόδων εκτός των αποτελεσμάτων του box office. Προτού αρχίσει να παράγει τη δική του σειρά πρωτότυπων εκπομπών και ταινιών, το Netflix δεν είχε τα δικαιώματα να πουλά προϊόντα εμπνευσμένα από εκπομπές καθώς αδειοδοτούσε το περιεχόμενο άλλων στούντιο για χρόνια.

Απλώς δείτε τι συνέβη με τον χορό της Jenna Ortega με μουσική υπόκρουση το «Goo Goo Muck» των Cramps στη σειρά Wednesday: Η σκηνή έγινε viral καθώς οι άνθρωποι αναδημιουργούσαν τον χορό στα social media και το hashtag #wednesdaydance συγκέντρωσε πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok. Ωστόσο, το Netflix δεν κατείχε τα δικαιώματα εμπορίας για την εκπομπή, ανέφερε η Wall Street Journal, με αποτέλεσμα οι θαυμαστές της σειράς του Tim Burton να αγοράζουν ανεπίσημα εμπορεύματα εμπνευσμένα από τους χαρακτήρες της οικογένειας Addams από τρίτους λιανοπωλητές. Το Netflix έκτοτε συνεργάζεται με την MGM, το στούντιο που κατέχει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για το franchise, σε προϊόντα, σύμφωνα με το Journal.

Ωστόσο, τώρα που το Netflix έχει πρωτότυπες επιτυχίες στα χέρια του, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια σειρά από εμπειρίες. Για παράδειγμα, η σειρά εκδηλώσεων The Queen’s Ball: A Bridgerton Experience προσκαλεί τους θαυμαστές της ρομαντικής επιτυχίας να ντυθούν και να παρακολουθήσουν μια χοροεσπερίδα εμπνευσμένη από την Regency εποχή. Ομοίως, το Netflix δημιούργησε μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας που μιμείται το κορεατικό δράμα επιβίωσης Squid Game. Από το 2021, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τις διάφορες αναδυόμενες εκδηλώσεις του Netflix, ανέφερε το Journal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: