Ο 17χρονος επενδυτής που υπερτριπλασίασε τα χρήματά του

Ο 17χρονος επενδυτής που υπερτριπλασίασε τα χρήματά του

Σε διάστημα δύο ετών, ο Brandon Fleisher αύξησε την περιουσία του από τα 48.000 στα 147.000 δολάρια.

Μπορεί να μην σας φαίνεται τρομερό, λάβετε όμως υπόψη πως ο Brandon Fleisher είναι ένας 17χρονος μαθητής λυκείου. Όταν οι περισσότεροι έφηβοι αφιερώνουν το χρόνο τους στο να βγάλουν την τέλεια selfie για το Instagram, o Brandon αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του «τρέχοντας» την ενημερωτική ιστοσελίδα «The Financial Bulls», η οποία παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για τις αγορές σε νέους επενδυτές.

Σας φαίνεται απίστευτο; Διαβάστε και αυτό: διευθύνοντες σύμβουλοι σημαντικών εταιρειών βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Brandon. Μάλιστα, όταν αγόρασε χιλιάδες μετοχές της εταιρείας mobile διαφημίσεων Inuvo, είχε αρκετές απορίες. Τότε, δεν δίστασε να τηλεφωνήσει στον CEO της εταιρείας για να τις εκφράσει. «Πήρε τηλέφωνο και έκανε πολύ έξυπνες και διορατικές ερωτήσεις, παρόλο που καταλάβαμε ότι ήταν μόλις 17 ή 18 ετών. Ενεργεί σαν επαγγελματίας επενδυτής», δήλωσε ο Alan Sheinwald, διευθύνων σύμβουλος της Inuvo.

Η επενδυτική καριέρα του Brandon ξεκίνησε όταν ήταν 13 ετών. Ο καθηγητής μαθηματικών ζήτησε από τους μαθητές να επιλέξουν μία μετοχή και να την παρακολουθούν για να δουν πώς θα κινηθεί και πού θα φτάσει. Τι να διάλεγε; Apple ή Starbucks; Τελικά, αποφάσισε να παρακολουθήσει τη μετοχή της Avalon Rare Metals, η οποία κατέγραψε ιστορικό υψηλό εκείνη την άνοιξη. Λίγο καιρό μετά από αυτό το μάθημα, ο Brandon ξεκίνησε να «παίζει» με εικονικές μετοχές στο Marketwatch.com. Τα πήγε τόσο καλά, που η οδοντίατρος μητέρα του και ο διευθυντής σε εταιρεία με μεταλλικά σκραπ πατέρας του συνυπέγραψαν έναν λογαριασμό AMTD, παραχωρώντας του 48.000 από τις οικονομίες του για να κάνει επενδύσεις.

Ο Brandon είχε ένα ασυνήθιστο επενδυτικό στυλ . Οι περισσότεροι διαχειριστές κεφαλαίων σύστηναν στους νέους επενδυτές να αγοράζουν μεγάλες, γνωστές μετοχές ή να βάζουν τα χρήματά τους σε αμοιβαία κεφάλαια ή ETFs. Ο Brandon, όμως, δεν το έκανε. Αγοράζει μικρές μετοχές τις οποίες δεν κρατάει περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτή τη στιγμή διαθέτει μετοχές μόλις οκτώ εταιρειών.

Όπως εξηγεί, του αρέσει να επενδύει σε μικρές εταιρείες για συγκεκριμένους λόγους: όταν συμβεί το οτιδήποτε στην εταιρεία ή στον κλάδο της, αυτό θα έχει αμέσως αντίκτυπο στη μετοχή της. Επίσης, οι μικρές εταιρείες καθιστούν ευκολότερη για τους επενδυτές την πρόσβαση στα διοικητικά τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να επιλέξουν τα «μυαλά» που θα δουλέψουν γι αυτές.

Παράλληλα, ο Brandon προσφέρει μέσω του site του έναν οδηγό στον οποίο εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο δύσκολους οικονομικούς όρους. Διαθέτει μία ομάδα 40 ατόμων (που εργάζονται άνευ αποδοχών) για την συγγραφή του οδηγού και των ενημερωτικών newsletter και αυξήσει τους συνδρομητές του από 60 τον Ιανουάριο σε 375 σήμερα. Ο Brandon γνώρισε τα περισσότερα από αυτά τα άτομα online, σε ένα γκρουπ με την ονομασία Leaders Investment Club.

«Θέλω να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να μάθουν πράγματα σχετικά με τις επενδύσεις. Το site παίρνει ιδέες νεαρότερους επενδυτές και δίνει μία φρέσκια ματιά», σημειώνει ο Brandon Fleisher.