Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει το τιμόνι του κολοσσού της Unilever

Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει το τιμόνι του κολοσσού της Unilever

Ο Paul Polman αποχωρεί από τη θέση του CEO και η διάδοχη κατάσταση είναι ήδη έτοιμη.

Η Unilever επέλεξε τον Alan Jope, μέχρι πρότινος επικεφαλής του τμήματος προϊόντων προσωπικής περιποίησης, για να διαδεχθεί τον Paul Polman στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο στέλεχος φαντάζει ως μια ασφαλής επιλογή για να ηγηθεί του κολοσσού των καταναλωτικών αγαθών, ύστερα από μία περίοδο αστάθειας.

Ο 54χρονος Jope εκφράζει τη συνέχεια στον γνωστό όμιλο που, μεταξύ άλλων, κατέχει τα είδη προσωπικής υγιεινής Dove και τα παγωτά Ben & Jerry’s. Και έρχεται στο τιμόνι της εταιρείας σε μια στιγμή που ο προκάτοχός του, ο 62χρονος Polman, απέτρεψε μια πρόταση επιθετικής εξαγοράς από την Kraft Heinz Co. και αρνήθηκε να υλοποιήσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των κεντρικών γραφείων της ολλανδο-αγγλικής εταιρείας στο Ρότερνταμ.

Η τιμή της μετοχής της Unilever ανέβηκε κατά 0,6% χθες, Πέμπτη, στο Άμστερνταμ στο άκουσμα της είδησης. Συνολικά, για το 2018 η μετοχή καταγράφει άνοδο 5% περίπου.

Στο παρελθόν, ο Jope επεδίωξε να αυξήσει την κερδοφορία της Unilever στήνοντας ένα τμήμα με την επωνυμία Prestige, με ακριβές μάρκες δερματολογικής φροντίδας όπως η Ren και η Dermatologica. Η τοποθέτησή του έρχεται σε μια στιγμή που ακτιβιστές επενδυτές και εταιρείες όπως η Kraft Heinz πιέζουν τον κλάδο για να διευρύνει τα περιθώρια κέρδους.

Ο Polman, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της εταιρείας για πάνω από μία δεκαετία, προώθησε με κάθε τρόπο τις πρωτοβουλίες αειφορίας.

Ο Jope κομίζει μαζί του στο αξίωμα του διευθύνοντος συμβούλου μια έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία, έχοντας προωθήσει επανειλημμένα τη χρήση νέων εργαλείων μάρκετινγκ για τη διασύνδεση με τους καταναλωτές της γενιάς των millenials.

Πέρυσι, ίδρυσε έναν κόμβο τεχνολογίας στη γειτονιά Tribeca της Νέας Υόρκης, για να εστιάσει στις διαδικτυακές επικοινωνίες για εμπορικά σήματα όπως το Dove και το Axe. Τα συμπεράσματα που εξήγαγε η συγκεκριμένη ομάδα χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη νέων ετικετών, όπως η Love Beauty and Planet, μια σειρά προϊόντων προσωπικής φροντίδας που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.