Αυτός είναι ο νέος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η περιουσία του έφτασε μέσα στο έτος τα 43 δισ. δολάρια.

 

Ο μεγιστάνας των κτηματομεσιτικών και ιδρυτής του ομίλου Evergrande, Xu Jiayin, εκθρόνισε τον ιδιοκτήτη της Dalian Wanda, Wang Jianlin, από την πρώτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στην Κίνα για φέτος.

Σύμφωνα με την αναφορά της Hurun Report, η οποία ειδικεύεται στην καταγραφή του πλούτου των δισεκατομμυριούχων της Κίνας, η περιουσία του 59χρονου Xu έφτασε μέσα στο 2017 τα 43 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία του βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων στον μεσιτικό κλάδο, γνωρίζοντας τεράστια άνοδο μετά την κατασκευαστική έκρηξη ανάπτυξης στη χώρα – παρότι το Πεκίνο προσπαθεί πλέον να την μετριάσει.

Όπως αναφέρει το CNN, υπάρχει πολύ μεγάλη αμφιβολία για το κατά πόσο η ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου της Κίνας αποτελεί μια φούσκα, καθώς ήδη το ύψος της έκθεσης των μετόχων σε υψηλό χρέος και τα πολύ υψηλά επιτόκια εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους.

Μεταξύ των υπολοίπων «νικητών» της λίστας είναι ο ιδρυτής της τεχνολογικής εταιρείας Tencent, Ma Huateng, ο οποίος έριξε από την δεύτερη θέση τον επικεφαλής της Alibaba, Jack Ma.