Αυτός θα είναι από τον Απρίλιο ο μισθός της Μέρκελ

Αυτός θα είναι από τον Απρίλιο ο μισθός της Μέρκελ
epa06900004 German Chancellor Angela Merkel during her annual press conference at 'Bundespressekonferenz' in Berlin, Germany, 20 July 2018. The traditional media briefing usually takes place during summer time. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αύξηση στους μισθούς των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών αποφάσισε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 3,09% θα λάβουν από τον Απρίλιο ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, η Καγκελάριος και οι υπουργοί, ενώ κατά 3,1% θα αυξηθούν και οι αποδοχές των ομοσπονδιακών βουλευτών τον ερχόμενο Ιούλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, από τον επόμενο μήνα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και οι προκάτοχοί του θα λάβουν αύξηση των αποδοχών τους κατά περίπου 660 ευρώ μηνιαίως, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά 600 ευρώ και οι υπουργοί κατά 500.

Η αποζημίωση δε των αξιωματούχων οι οποίοι είναι και μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, όπως η κυρία Μέρκελ και οι περισσότεροι υπουργοί, θα αυξηθούν σε λίγους μήνες ακόμη περισσότερο, καθώς θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις των αποδοχών των βουλευτών, οι οποίες θα σπάσουν το «φράγμα» των 10.000 ευρώ και θα φθάσουν τις 10.083,47 ευρώ.

Με τα νέα δεδομένα, η Καγκελάριος θα εισπράττει 25.060 ευρώ (από 24.300), ενώ οι κοινοβουλευτικοί υπουργοί 21.460 (από 20.820). Εξωκοινοβουλευτικοί είναι αυτή την περίοδο ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, η υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Γιούλια Κλέκνερ, η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Τζίφεϊ και η υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ