Αυξημένα 139% τα κέρδη της TUI – Η συμβολή της Ελλάδας σε ξενοδοχεία και πτήσεις

Αυξημένα 139% τα κέρδη της TUI – Η συμβολή της Ελλάδας σε ξενοδοχεία και πτήσεις
epa07433745 A Boeing 737 Max 8 plane of the TUI Airlines Belgium en route from Banjul in Gambia to Brussels in Belgium is parked at Alicante-Elche Airport after it was diverted a day before, in Elche, eastern Spain, 13 March 2019. European Authorities have suspended flights using Boeing 737 Max 8 aircraft for safety concerns after an Ethiopian Airlines 737 Max 8 crashed minutes after take-off on 10 March. EPA/MORELL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% στα 8,5 δισ. ευρώ.

Ισχυρή άνοδο κερδών και εσόδων κατέγραψε ο τουριστικός όμιλος της TUI στο σύνολο της χρήσης για το οικονομικό έτος του 2023, με την Ελλάδα να συμβάλει στα μεγέθη του γερμανικού τουριστικού κολοσσού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη για το σύνολο του έτους έδειξαν ότι τα βασικά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 139%.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% στα 8,5 δισ. ευρώ, ενώ για το σύνολο του οικονομικού 2024 η TUI αναμένει αύξηση των EBIT κατά τουλάχιστον 25% σε ετήσια βάση.

Η συμβολή της Ελλάδας

Ο όμιλος αναφέρει πως ο τομέας ξενοδοχείων και θερέτρων κινήθηκε με επανάληψη των ισχυρών επιδόσεων του προηγούμενου έτους. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «δημοφιλείς προορισμοί κατά τη διάρκεια του βασικού καλοκαιρινού τριμήνου αποδείχθηκαν η Τουρκία, η Ελλάδα, τα Κανάρια νησιά, οι Βαλεαρίδες, καθώς και η Καραϊβική».

Στον τομέα των αερομεταφορών, η TUI αναφέρει πως «η Ισπανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια νησιά αποδείχθηκαν και πάλι δημοφιλείς προορισμοί μικρών και μεσαίων αποστάσεων προορισμών κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ το Μεξικό ήταν ο προορισμός μακρινών αποστάσεων με τις περισσότερες κρατήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: