Αύξηση 11% για τις τιμές της PepsiCo – Πάνω από 3 δισ. δολάρια τα κέρδη

Αύξηση 11% για τις τιμές της PepsiCo – Πάνω από 3 δισ. δολάρια τα κέρδη
Photo: pixabay.com
Το τμήμα των σνακ της PepsiCo έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, από Doritos έως Cheetos.

Άνοδο κατέγραψαν οι μέσες τιμές της PepsiCo για τη χρήση του οικονομικού τρίτου τριμήνου, με την ανταγωνίστρια της Coca-Cola να αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το σύνολο του οικονομικού έτους.

Η PepsiCo και η Coca-Cola έχουν προστατευτεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις των αυξήσεων των τιμών λόγω του μεριδίου τους στην παγκόσμια αγορά ανθρακούχων ποτών, καθώς και των καταναλωτών που έχουν επίγνωση του κόστους και ξοδεύουν σε προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως «προσιτές πολυτέλειες», σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται πως το τμήμα των σνακ της PepsiCo έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, από Doritos έως Cheetos.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, οι μέσες τιμές της εταιρείας σημείωσαν άλμα 11% για το τρίμηνο που έληξε στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν στο πρώτο τρίμηνο του 2023 η μέση αύξηση των τιμών ήταν στο 16%. Παράλληλα, ο οργανικός όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 2,5%.

Τα καθαρά κέρδη της PepsiCo έφτασαν τα 3,092 δισ. δολάρια ή 2,24 δολάρια ανά μετοχή έναντι 2,7 δισ. δολαρίων ή 1,95 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 23,45 δισ. δολάρια έναντι 21,97 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 23,41 δισ. δολάρια.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η διοίκηση της PepsiCo αναμένει πως τα δομικά κέρδη ανά μετοχή θα φτάσουν τα 7,54 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 7,47 δολαρίων ανά μετοχή στο προηγούμενο guidance της εταιρείας.

Ακόμα, συνεχίζει να αναμένει ότι τα οργανικά έσοδα για το οικονομικό 2023 θα αυξηθούν κατά 10%.

Μετά από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, η μετοχή της PepsiCo σημείωνε κέρδη άνω του 2% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης στην Wall Street.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: