Προ των πυλών της χρεοκοπίας η Country Garden – Δήλωσε αδυναμία πληρωμών 

Προ των πυλών της χρεοκοπίας η Country Garden – Δήλωσε αδυναμία πληρωμών 
FUYANG, CHINA - SEPTEMBER 3, 2023 - Citizens pass by the Country Garden Community in Fuyang city, East China's Anhui province, Sept 3, 2023. Country Garden's first debt rollover plan was passed by creditors, and Country Garden disclosed the rollover plan of the bond on August 18. According to the data, the bond issuance scale of 5.83 billion yuan, the current balance of 3.904 billion yuan, the coupon rate of 5.65%, the maturity date is September 2, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία είπε ότι οι πωλήσεις και η χρηματοδότησή της αντιμετωπίζουν «σημαντικές προκλήσεις» και τα διαθέσιμα κεφάλαιά της συνέχισαν να μειώνονται  

Αδυναμία να ανταποκριθεί στις υπεράκτιες υποχρεώσεις ανήγγειλε ο κινεζικός developer Country Garden καλλιεργώντας το έδαφος για μια από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις χρέους στη χώρα του δράκου.

Σημειώνεται πως εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 40% των κινεζικών πωλήσεων κατοικιών -κυρίως κατασκευαστές ιδιωτικών ακινήτων- έχουν αθετήσει τις υποχρεώσεις τους από τότε που μια σημαντική κρίση ρευστότητας έπληξε τον κλάδο το 2021, αφήνοντας πολλά σπίτια ημιτελή.

Η Country Garden, η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ιδιωτικών ακινήτων της Κίνας, δεν έχει χρεοκοπήσει μέχρι στιγμής, αλλά έχει αθετήσει πληρωμές ομολόγων εκφρασμένων σε δολάρια και αντιμετωπίζει το τέλος των περιόδων χάριτος 30 ημερών για την πραγματοποίηση πληρωμών από την επόμενη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η εταιρεία είπε ότι οι πωλήσεις και η χρηματοδότησή της αντιμετωπίζουν «σημαντικές προκλήσεις» και τα διαθέσιμα κεφάλαιά της συνέχισαν να μειώνονται.

Όπως αναφέρεται, «δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει όλες τις υπεράκτιες υποχρεώσεις πληρωμών εντός των σχετικών περιόδων χάριτος, προσθέτοντας ότι η μη πληρωμή μπορεί να έχει απρόβλεπτες διαστάσεις

Η προειδοποίηση της Country Garden υπογραμμίζει πώς ο κινεζικός τομέας ακινήτων, που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο της οικονομίας, αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου συμπίεση ρευστότητας, και οι ασθενέστερες πωλήσεις συνεχίζουν να σκοτεινιάζουν τις προοπτικές για τους developers.

Η Country Garden, η οποία διαθέτει υπεράκτια ομόλογα 10,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υπεράκτια δάνεια αξίας 42,7 δισεκατομμυρίων γιουάν (5,86 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ότι αντιμετωπίζει «σημαντική» αβεβαιότητα σχετικά με τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων και η ταμειακή της θέση παραμένει υπό πίεση.

Ο αναλυτής της Morningstar, Jeff Zhang, είπε ότι οι εντεταλμένοι σύμβουλοι έδειξαν «το αν η εταιρεία θα χρεοκοπήσει εξαρτάται από το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης του χρέους στο εξωτερικό και οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες».

«Δεν αναμένουμε ότι η ρευστότητα της Country Garden θα βελτιωθεί ουσιαστικά, καθώς οι αγοραστές κατοικιών και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενδέχεται να συνεχίσουν να παραμένουν στο περιθώριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: