Αύξηση 13% για τα παράγωγα κρυπτονομισμάτων – Έφτασαν τα 3,12 τρισ. δολάρια

Αύξηση 13% για τα παράγωγα κρυπτονομισμάτων – Έφτασαν τα 3,12 τρισ. δολάρια
Ether and Bitcoin replica cryptocurrency coins are seen in this photo illustration on November 8, 2017. (Photo by Jaap Arriens/Sipa USA) (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το bitcoin εξακολουθεί να απέχει πολύ από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

Σημαντική ενίσχυση κατέγραψαν οι συναλλαγές στα παράγωγα κρυπτονομισμάτων για τον Ιούλιο, σημειώνοντας μηνιαία άνοδο 13% και φτάνοντας τα 3,12 τρισ. δολάρια σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών CryptoCompare.

Η αγορά παραγώγων αντιπροσωπεύει πλέον το 69% του συνολικού όγκου των cryptos, από 66% τον Ιούνιο, και βοήθησε στην αύξηση του συνολικού όγκου συναλλαγών στα χρηματιστήρια σε 4,51 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο.

Τα χρηματιστήρια παραγώγων πραγματοποίησαν συναλλαγές μέχρι και 245 δισ. στις 29 Ιουλίου, 9,7% περισσότερες από το κορυφαίο ημερήσιο υψηλό του Ιουνίου, που ήταν 223 δισ. δολάρια, μετέδωσε το Reuters.

Αλλά οι συναλλαγές spot κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν στα 1,39 τρισ. δολάρια τον Ιούλιο, μια μηνιαία μείωση 1,3% και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020, δήλωσε η CryptoCompare.

Η πτώση και η ανάκαμψη

Η αγορά κρυπτογράφησης σημείωσε βουτιά τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς οι ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό και τις αυξήσεις των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ώθησαν τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Ορισμένοι δανειστές κρυπτονομισμάτων πάγωσαν τις αναλήψεις πελατών και αρκετές εταιρείες υποχώρησαν σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Οι τιμές ανέκαμψαν εν μέρει, με το bitcoin να κερδίζει 17% τον Ιούλιο. Στα 24.300 δολάρια περίπου, εξακολουθεί να απέχει πολύ από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

H τιμή του ether κυμαίνεται κοντά στα 1.900 δολάρια έναντι των 800 δολαρίων που ήταν τον Ιούνιο.

Πηγή: reuters.com