Αύξηση 24% στα έσοδα τον Οκτώβριο

Αύξηση 24% στα έσοδα τον Οκτώβριο

Βέβαιος ότι το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Την εκτίμηση ότι το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα έκανε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, «τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ενισχύουν την εκτίμηση ότι το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα. Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι τον μήνα Οκτώβριο τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κινήθηκαν πολύ καλύτερα από τους στόχους».

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τα έσοδα προ επιστροφών φόρων του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης τον Οκτώβριο παρουσίασαν αύξηση 24% έναντι του στόχου.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 750 εκατ. ευρώ ή 24% έναντι του μηνιαίου στόχου. Η υπέρβαση του στόχου παρατηρείται για 4ο συνεχόμενο μήνα. Με αποτέλεσμα, σε επίπεδο 10μηνου, τα φορολογικά έσοδα να κινούνται πλέον υψηλότερα από τους στόχους. Έτσι, με την πράγματι επώδυνη συμβολή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η χώρα προσεγγίζει τους δημοσιονομικούς της στόχους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Ξεκινάει η «μάχη» με την τρόικα (upd)