Αύξηση 25,3% στον κύκλο εργασιών για την Intralot

Αύξηση 25,3% στον κύκλο εργασιών για την Intralot

Στο πρώτο τρίμηνο του 2014 οι πωλήσεις έφτασαν τα 445,7 εκατ. ευρώ.

Αύξηση 25,3% παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο του 2014 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Intralot, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013, φτάνοντας τα 445,7 εκατ. ευρώ από 355,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου Intralot μειώθηκαν κατά 6,3% φτάνοντας τα 51,6 εκατ. ευρώ. Χωρίς την επίδραση συναλλαγματικών διαφορών ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, το EBITDA θα ανέρχονταν σε 56,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2013.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 8,2%, φθάνοντας τα 31,1 εκατ. ευρώ. Χωρίς την επίδραση συναλλαγματικών διαφορών ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη θα έφταναν τα 34,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση ύψους 21,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2013.

Τα κέρδη προ φόρων (EBT) μειώθηκαν κατά 21,5% και διαμορφώθηκαν στα 16,6 εκατ. ευρώ, ενώ χωρίς την επίδραση συναλλαγματικών διαφορών ύψους 4 εκατ. ευρώ, θα ήταν 20,6 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2014, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: «Το 2014 ξεκίνησε θετικά για την INTRALOT, καθώς είχαμε ισχυρή αύξηση των πωλήσεων και των λειτουργικών κερδών, παρά τις συνεχιζόμενες αρνητικές ισοτιμίες. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ξεκινήσαμε την υλοποίηση της αναδιοργάνωσης του Ομίλου, προσθέσαμε στο χαρτοφυλάκιό μας νέα έργα στην Ευρώπη και την Αμερική, στα πλαίσια της στρατηγικής μας να αυξάνουμε επιλεκτικά τα νέα συμβόλαιά μας και να αξιοποιούμε την παρουσία μας σε περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε ήδη. Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την έκδοση του νέου ομολόγου και έχοντας επεκτείνει τη διάρκεια των δανείων μας, είμαστε καλά τοποθετημένοι για την αξιολόγηση νέων ευκαιριών που παρουσιάζονται σε διάφορες χώρες παγκοσμίως.»

Διαβάστε ακόμη: 

Manager of the year ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Intralot: Υπερκαλύφθηκε με επιτυχία η έκδοση ομολόγων