Manager of the year ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Manager of the year ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot τιμήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ανέδειξε τον κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Intralot, Manager of the Year 2013, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία πολιτικών, εξεχουσών προσωπικοτήτων και μελών της επιχειρηματικής κοινότητας.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Αντωνόπουλος από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. Κατά την τελετή βράβευσης, ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά την ΕΕΔΕ για τη σημαντική αυτή διάκριση. O θεσμός του Manager of the Year αποτελεί μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει και επιβραβεύει την υγιή επιχειρηματικότητα. Η επαγγελματική μου πορεία χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και είναι συνυφασμένη με την πορεία μιας μεγάλης εταιρείας, της Intralot, που με σκληρή ομαδική προσπάθεια κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του κλάδου τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως. Βασικό συστατικό αυτής της επιτυχίας είναι οι άνθρωποι της Intralot και στο πρόσωπό μου σήμερα βραβεύονται και οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Το όραμα, η σκληρή δουλειά και το πάθος για την επίτευξη υψηλών στόχων και η εμπιστοσύνη των μετόχων αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης μας πορείας».

«Είναι κάτι που το ήθελα πολύ και το προσπαθούσα τα τελευταία χρόνια μέσα από τη συμμετοχή μου στον συγκεκριμένο θεσμό. Όσο για το ποιος είναι ο επόμενος στόχος, όταν κάνεις πρωταθλητισμό αυτό που σε απασχολεί είναι να καταφέρεις να διατηρηθείς στα ίδια επίπεδα» δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος στο Fortune.

«Για τον manager η εξωστρέφεια πρέπει να είναι τρόπος ζωής, διαφορετικά δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του και να κάνει βήματα στη δουλειά του. Βέβαια η επιχειρηματικότητα και το management είναι σε μεγάλο βαθμό ομαδική εργασία. Σαν Intralot πήραμε πολλά ρίσκα τα οποία τελικά μας βγήκαν σε καλό. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ως ομάδα ήταν να δώσουμε έμφαση στην καινοτομία. Χωρίς προϊόν δεν θα μπορέσεις να πετύχεις στο εξωτερικό. Εκεί δεν σου χαρίζεται κανένας» πρόσθεσε.

Υπό την ηγεσία του κ. Αντωνόπουλου, η Intralot έχει επιτύχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων σε 57 κράτη και στις πέντε ηπείρους με περισσότερους από 5.700 εργαζόμενους και με κύκλο εργασιών που ξεπερνά το €1,5δισ. (το 95% εκτός Ελλάδος). Μέσα σε 22 χρόνια η Intralot έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της καινοτομίας και της τεχνολογίας αιχμής, προσφέροντας σε Λοταρίες σε όλο τον κόσμο πρωτοποριακές λύσεις τυχερών παιχνιδιών.

Ο θεσμός Manager of the Year εγκαινιάσθηκε το 2002 από την ΕΕΔΕ, προκειμένου να αναδεικνύει και να τιμά τους μάνατζερ των οποίων το όραμα και οι εξαιρετικές επιδόσεις οδηγούν στη δημιουργία ισχυρών και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος είναι ιδρυτικό στέλεχος και μέτοχος της Intralot. Από το 1992, έτος σύστασης της εταιρείας, κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Είναι Πρόεδρος πολλών εταιρειών του Ομίλου και μη Εκτελεστικό Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Intralot Holdings.

Ξεκίνησε την καριέρα του σε σημαντικές βιομηχανικές μονάδες της χώρας (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας), ενώ κατείχε σημαντικές θέσεις στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και στο Υπουργείο Βιομηχανίας. Το 1989 μετακινήθηκε στην Intracom, μία από τις ηγέτιδες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις. Έχει   αναδειχθεί ως μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς στο «LOTTERY INDUSTRY HALL OF FAME», έχει βραβευθεί ως «Επιχειρηματίας της χρονιάς 2004», «Καλύτερος Καινοτόμος Manager», «Καλύτερος Εξωστρεφής Manager» του 2005 και «Καλύτερος Επιχειρηματίας Εταιριών FTSE/ASE – 20» του 2006. Μία σημαντική πρωτοβουλία του ήταν η ένταξη της Intralot στην Παγκόσμια Κοινότητα Global Growth Companies, των 
«Νέων Πρωταθλητών» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Ως ενεργό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας συμμετέχει σε διάφορα Επιμελητήρια και Οργανισμούς. Έχει εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συνδέσμου (ΣΕΒ International). Είναι Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Λατινικής Αμερικής και του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Βιετνάμ. Εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Σερβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Τουρκίας, μεταξύ άλλων.

Γεννημένος στην Πάτρα, ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος αποφοίτησε το 1976 από το Εθνικό Μετσόβιο με πτυχίο Ηλεκτρολόγου-Μηχανολόγου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Manchester (UMIST) της Αγγλίας, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στην Αξιοπιστία Συστημάτων. Είναι παντρεμένος με τη Λουΐζα Πάσχου και πατέρας τριών παιδιών, του Φίλιππου-Γεώργιου, της Δανάης-Εύας και την Άλκης-Ελιάνας.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου στο περιοδικό Fortune