Αύξηση 7% στις πωλήσεις της μητρικής των Zara – Στα 1,29 δισ. ευρώ τα κέρδη

Αύξηση 7% στις πωλήσεις της μητρικής των Zara – Στα 1,29 δισ. ευρώ τα κέρδη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάχεται τον έντονο ανταγωνισμό από αντιπάλους όπως η H&M, η Shein και το Temu.

Η μητρική εταιρεία των Zara, η Inditex, ανέφερε ότι οι πρόσφατες πωλήσεις για συλλογές άνοιξη/καλοκαίρι αυξήθηκαν, καθώς η κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Η ισπανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12% μεταξύ 1ης Μαΐου και 3ης Ιουνίου σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ανέφερε επίσης αύξηση των πωλήσεων κατά 7% για το πρώτο τρίμηνο έως τα τέλη Απριλίου, μια αναμενόμενη επιβράδυνση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν η εταιρεία επωφελήθηκε από την ανάκαμψη των λιανικών αγορών μετά από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Inditex, στα εμπορικά σήματα της οποίας περιλαμβάνονται επίσης οι Pull&Bear και Massimo Dutti, μάχεται τον έντονο ανταγωνισμό από αντιπάλους όπως η H&M, η Shein και το Temu, κυνηγώντας και παρέχοντας ταχύτερα τις τάσεις της μόδας, επενδύοντας στην εφοδιαστική αλυσίδα και την τεχνολογία.

Η εταιρεία έχει ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της τα τελευταία τρίμηνα, επωφελούμενη από τις επενδύσεις σε νέα καταστήματα και διαδικτυακές εμπειρίες, όπως οι αγορές μέσω livestream.

Ανέφερε πωλήσεις ύψους 8,15 δισ. ευρώ για το τρίμηνο έως τα τέλη Απριλίου, έναντι της μέσης πρόβλεψης των αναλυτών για 8,1 δισ. ευρώ σε δημοσκόπηση της LSEG.

Η Inditex δήλωσε ότι αναμένει ότι οι δυσμενείς συναλλαγματικές κινήσεις θα μειώσουν τις πωλήσεις κατά 2% φέτος, από προηγούμενες προβλέψεις για πλήγμα 1,5%.

Τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 11% σε 1,29 δισ. ευρώ , σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών. Το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άλμα 54%.

Οι αναλυτές ανέμεναν επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων στις αρχές της άνοιξης, εν μέρει λόγω της αδυναμίας στη νότια Ευρώπη και του ισχυρού ανταγωνισμού στις κορυφαίες αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Shein.

Ακόμα, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 900 εκατομμύρια ευρώ ετησίως έως το 2025 για την επέκταση της ικανότητας της εφοδιαστικής της αλυσίδας, κυρίως στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com