Σε υψηλό 12 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη – Απομακρύνεται «το φάσμα της ύφεσης»

Σε υψηλό 12 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη – Απομακρύνεται «το φάσμα της ύφεσης»
Ο τομέας των υπηρεσιών είναι πιθανό να εξασφαλίσει ότι η Ευρωζώνη θα παρουσιάσει και πάλι θετικό ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο.

Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου χρόνου διαμορφώθηκε για τον Μάιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI) της S&P Global που καταρτίζει η γερμανική Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου (HCOB).

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, ο σύνθετος PMI για την Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες έναντι 52,3 μονάδες στην προκαταρκτική μέτρηση και όπως ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τον Απρίλιο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 51,7 μονάδες.

Πρόκειται για την ισχυρότερη αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας στη ζώνη του ευρώ από τον Μάιο του 2023.

Ο Σάιρους ντε λα Ρούμπια, επικεφαλής οικονομολόγος της HCOB, ανέφερε πως «το φάσμα της ύφεσης έχει φύγει από το τραπέζι. Αυτό οφείλεται στον τομέα των υπηρεσιών, όπου η ανάκαμψη διευρύνθηκε πρόσφατα.

Ο τομέας των υπηρεσιών είναι πιθανό να εξασφαλίσει ότι η Ευρωζώνη θα παρουσιάσει και πάλι θετικό ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο. Οι μειωμένες πληθωριστικές πιέσεις είναι εμφανείς τόσο στο κόστος όσο και στις τιμές πώλησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: