Αύξηση εσόδων και κερδών το γ’ εξάμηνο για τον ΟΤΕ

Αύξηση εσόδων και κερδών το γ’ εξάμηνο για τον ΟΤΕ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην Ελλάδα, εμφάνισε αύξηση εσόδων κατά 2,2%, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στην κινητή, στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής και στο ICT.

Στα 125 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 16,6% σε ετήσια βάση. Ο όμιλος εμφάνισε αύξηση εσόδων 3,7% και προσαρμοσμένου EBITDA κατά 3,8%, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων από υπηρεσίες και της ισχυρής κερδοφορίας στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, εμφάνισε αύξηση εσόδων κατά 2,2%, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στην κινητή, στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής και στο ICT:

– Αύξηση 3,0% στα έσοδα από υπηρεσίες κινητής, λόγω αύξησης των εσόδων από δεδομένα κατά 21% και ισχυρό ARPU στην καρτοκινητή

– Αύξηση προσαρμοσμένου EBITDA κατά 5,9%, με το περιθώριο στο 44%, λόγω του εξορθολογισμού του κόστους

Παράλληλα, εμφάνισε αύξηση εσόδων 7,4% στη Ρουμανία, λόγω της αύξησης εσόδων από υπηρεσίες χονδρικής, ενώ εμφανίστηκε βελτιωμένο και το προσαρμοσμένο EBITDA για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Γ’ τριμήνου του 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Ο Όμιλος ΟΤΕ σημείωσε ένα ακόμη καλό τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις θετικές τάσεις που καταγράφονται από την αρχή του έτους. Στην Ελλάδα, τα έσοδα από υπηρεσίες λιανικής αυξήθηκαν για ακόμα μια φορά, γεγονός που αποτυπώνεται στους περισσότερους λειτουργικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανάπτυξη των υπηρεσιών οπτικής ίνας και δεδομένων, περιοχές όπου έχουμε δώσει έμφαση και έχουμε επενδύσει δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Στην Ρουμανία, διαφαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών μας, με τα έσοδα από υπηρεσίες λιανικής να σταθεροποιούνται σταδιακά και την κερδοφορία να δείχνει σημάδια βελτίωσης. Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στη μείωση του κόστους με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες, ενώ βελτιώνονται και οι ταμειακές ροές.

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Το EBITDA Ομίλου αυξήθηκε σημαντικά, διαμορφώνοντας ένα ισχυρό περιθώριο κερδοφορίας. Επιβεβαιώνουμε τις προβλέψεις μας ως προς τις ταμειακές ροές, οι οποίες θα επωφεληθούν, έστω και προσωρινά, από την ενδεχόμενη χρονική αναβολή διεξαγωγής δημοπρασίας για το φάσμα κινητής. Μετά την έκδοση ομολόγου αξίας €500εκατ. με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, η Standard & Poor’s αναβάθμισε την πιστοληπτική μας ικανότητα, καθιστώντας τον ΟΤΕ τη μοναδική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα με αξιολόγηση “επενδυτικής βαθμίδας”. Για το σύνολο του έτους, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα και ότι θα δημιουργήσουμε το υπόβαθρο για ανάπτυξη στην Ρουμανία».