Αυξήστε τα κέρδη σας αυξάνοντας την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας

Αυξήστε τα κέρδη σας αυξάνοντας την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας

Φαίνεται πως στους ανθρώπους δεν αρέσει η αναμονή. Μην τους αφήνετε, λοιπόν, να περιμένουν…

Γράφει ο Ιωάννης Μπεκιάρης*

Πόση αλήθεια άραγε, κρύβει ο μύθος που θέλει τους περιηγητές του διαδικτύου να προτιμούν τις ιστοσελίδες που «φορτώνουν» γρήγορα ; Τη συλλογική εμπειρία έρχεται να επιβεβαιώσει έρευνα της Akamai και της Gomez.com, σύμφωνα με την οποία κάθε κλάσμα – στην κυριολεξία – του δευτερολέπτου μετράει.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της παραπάνω έρευνας το 40% των χρηστών του διαδικτύου εγκαταλείπουν μια ιστοσελίδα, που δεν έχει «ανοίξει» στα πρώτα τρία δευτερόλεπτα, ενώ μόλις ένα δευτερόλεπτο καθυστέρησης, αρκεί για να δείτε τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού σας καταστήματος να μειώνονται κατά 7%. Υπολογίζεται ότι ένα e-shop που κάνει τζίρο περίπου 100.000 ευρώ τη μέρα, χάνει πάνω από 2.500.000 το χρόνο για κάθε δευτερόλεπτο καθυστέρησης!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το 44% των δυσαρεστημένων επισκεπτών της ιστοσελίδας ή του e-shop σας θα αναφέρουν την άσχημη εμπειρία τους σε φίλους και γνωστούς…

Τα ίδια διαπίστωσε έκανε και το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Google και νυν CEO της Υahoo, Μαρίσα Μάγιερ, όταν, έπειτα από απαίτηση πολλών ανθρώπων, πήρε την απόφαση να εμφανίσει στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google 30 αποτελέσματα αναζήτησης αντί για 10. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί κατά 20% η κίνηση στη μηχανή αναζήτησης της Google… O λόγος; Ο χρόνος «φόρτωσης» κάθε σελίδας αποτελεσμάτων, που αυξήθηκε κατά μισό δευτερόλεπτο!

Οι διαδικτυακοί χρήστες ανταποκρίνονται στην ταχύτητα. Αν θέλετε να επενδύσετε σοβαρά στην διαδικτυακή σας παρουσία και επιθυμείτε το μέγιστο δυνατό ανταποδοτικό κέρδος της επένδυσής σας αυτής, πρέπει να εξετάσετε σοβαρά κάθε ενδεχόμενο. Βελτιώστε τους χρόνους της ιστοσελίδας σας. Επενδύστε σε ποιοτικές λύσεις. Ζητήστε τη βοήθεια και τις συμβουλές των ειδικών. Τα χρήματα που ενδεχομένως θα κερδίσετε με μια φτηνή υλοποίηση θα τα χάσετε πολλές φορές σε βάθος χρόνου.

Φαίνεται πως στους ανθρώπους δεν αρέσει η αναμονή. Μην τους αφήνετε, λοιπόν, να περιμένουν…

O Ιωάννης Μπεκιάρης είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Web Trust

Info: Η Web Trust είναι μια καινοτόμα ελληνική εταιρεία, που λειτουργεί σε σύγχρονα πρότυπα επιχειρηματικότητας και παρέχει ολοκληρωμένες, ορθά κοστολογημένες, υψηλής ποιότητας διαδικτυακές εφαρμογές και λύσεις. Περισσότερα στο Web Trust – Κατασκευή Ιστοσελίδων | Total Web Solutions