Αγνά «cool» σαπούνια με ελληνική σφραγίδα

Αγνά «cool» σαπούνια με ελληνική σφραγίδα

Από την Αίγινα με αγάπη για το αγνό, φυσικό σαπούνι κι έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Φυσικά, χειροποίητα σαπούνια από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χωρίς προσθήκη χημικών, αξεσουάρ που εκπλήσσουν με τη δημιουργικότητα, τον αιχμηρό τους σχεδιασμό και τη χρηστικότητα τους, cool projects που κάνουν τη ζωή μας ακόμη καλύτερη.

Η Cool Soap δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2012 από τη Μαρίνα Κοριολάνο-Λυκουρέζου, που είχε δημιουργήσει το cats&marbles (γκαλερί για αντίκες και σύγχρονη τέχνη) και τον χημικό και ζωγράφο, Γιάννη Ζαγοριανάκο και οι οποίοι διοχέτευσαν τη δημιουργικότητά τους σε τούτη την τόσο Cool διαδικασία που αποτελεί ένα αποκεντρωμένο μοντέλο start up επιχειρηματικότητας.

Η διαδικασία παραγωγής των σαπουνιών βασίζεται στην πιο απλή χημική διεργασία που υπάρχει. Η ψυχρή μέθοδος παραγωγής μετατρέπει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε σαπούνι. Πρόκειται για έναν συγχρονισμό ακριβείας, μια διαδικασία, η οποία διαρκεί συνήθως έξι με οκτώ εβδομάδες. «Πιστεύουμε ότι αυτή η μέθοδος παραγωγής σαπουνιών δεν θα έπρεπε να εκλείψει. Σκοπός μας είναι να την αναγεννήσουμε, να επιβιώσει και να συνεχίσει να υπάρχει», θα πουν οι δημιουργοί. Ξυπνά παιδικές αναμνήσεις σε όλους, τόσο η διαδικασία όσο και το προϊόν, το οποίο εκπληρώνει την πιο βασική ανάγκη για καθαρό κι ενυδατωμένο δέρμα που δεν επιβαρύνεται από χημικά, ξένα προς το σώμα.

Η Cool Collection, η γκάμα σαπουνιών της Cool Soap, συμπληρώνεται με 12 διαφορετικούς τύπους σαπουνιών, τα οποία έχουν ως κύριο συστατικό το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φυτικά έλαια ενώ υπάρχουν και 12 παραλλαγές της γκάμας, οι οποίες περιέχουν αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα, το γιασεμί, ο ευκάλυπτος, το δεντρολίβανο, το χαμομήλι, η λουίζα, η δάφνη, το φασκόμηλο. Σαπούνια που ευωδιάζουν Ελλάδα και δημιουργούνται με σεβασμό στη φύση, στον άνθρωπο, στα ζώα.

Σαπούνια σαν χάδι, που απελευθερώνουν τα φυσικά αρώματά τους. Σε αγκαλιάζουν, αναπνέουν, ζουν μαζί σου. Προσφέρουν φυσική ενυδάτωση, προστατεύοντας το δέρμα από ξηροδερμία και τα αποτελέσματα της γήρανσης.

Η Cool Soap αποτελεί μια «παιδική χαρά» φαντασίας, χειροποίητης δημιουργικότητας και ethical παραγωγής, η οποία συμπληρώνεται με σαπουνοθήκες από φυσικά υλικά, τσάντες, φυσικά αρωματικά χώρου, πετσέτες χαμάμ από 100% βαμβάκι.
Η βάση της Cool Soap είναι η Αίγινα. Ο Γιάννης και η Μαρίνα μετακόμισαν εκεί με σκοπό να αναζητήσουν και να προτείνουν τελικά ένα νέο μοντέλο ζωής, πιο φυσικό, πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου.

Προσέτρεξαν σε δρόμους παραδοσιακούς, τους μπόλιασαν με αιχμηρό ντιζάιν, προσκάλεσαν δημιουργικούς ανθρώπους που έδωσαν μορφή στο όνειρο τους: η δημιουργική ομάδα «3 in a box» που δημιούργησαν το branding, η φωτογράφος Ηλιάνα Αλεξάνδρου που διηγήθηκε με καταπληκτικές εικόνες το concept Cool Soap, ο φωτογράφος και καθηγητής Παναγιώτη Ηλίας που επιμελείτε τις φωτογραφίες προϊόντων. Επίσης συνεργάζονται με κεραμίστες, όπως η Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου και η Χριστίνα Μόραλη που δημιούργησαν μοναδικές σαπουνοθήκες.

Τα Cool Soap διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ στο e-store τους θα βρείτε όλη τη γκάμα των προϊόντων τους: από τα σαπούνια και τα αποσμητικά χώρου μέχρι τις πετσέτες και τα αξεσουάρ μπάνιου. Αν επισκεφθείτε την Αίγινα, μπορείτε να βρείτε το εργαστήρι Cool Soap, να δείτε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και να κάνετε τις Cool αγορές σας!

1/3

Διαβάστε ακόμα:

Οι πετσέτες θαλάσσης αποκτούν υπηκοότητα ελληνική!

Αρχαιοελληνικά σανδάλια στα πόδια αστέρων του Hollywood

Τα ελληνικά θεραπευτικά καλλυντικά με τις διεθνείς παντέντες