Οι πετσέτες θαλάσσης αποκτούν υπηκοότητα ελληνική!

Οι πετσέτες θαλάσσης αποκτούν υπηκοότητα ελληνική!

Η Έλλη Ρούντου και η Μελίνα Πίσπα μιλούν για την ιδέα που τους άλλαξε τη ζωή.

Κάθε γυναίκα ή άντρας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να φροντίζει την εικόνα του στις δημόσιες εμφανίσεις ακόμα και όταν πρόκειται για την παραλία. Ένα μοδάτο μαγιό που κολακεύει το σώμα, μια τσάντα με ωραία ραφή και σχέδιο και τα κατάλληλα σανδάλια είναι μια καλή αρχή. Γιατί όχι όμως και μια προσεγμένη πετσέτα θαλάσσης που δεν θα έχει φθαρεί από τη συχνή χρήση; Αυτό σκέφτηκαν η Μελίνα Πίσπα και η Έλλη Ρούντου όταν ίδρυαν την Sun Οf a Beach, το μοναδικό ελληνικό brand που υπογράφει τις πετσέτες θαλάσσης.

Η Μελίνα Πίσπα, σχεδιάστρια νυφικών και η στυλίστρια Έλλη Ρούντου, η οποία σπούδασε business studies & marketing στο Λονδίνο και δούλεψε για 7 χρόνια στο περιοδικό μόδας Elle ένωσαν το πάθος τους για τη μόδα και απέκτησαν τη δική τους επιχειρηματική ταυτότητα. Ήταν Ιούνιος του 2012 όταν η Έλλη και η Μελίνα πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία, γνωρίζοντας ευθύς εξ’ αρχής ότι η ιδέα τους θα έκανε σίγουρα αίσθηση στην ελληνική αγορά, αφού μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία ελληνική εταιρεία που να εξειδικεύεται στην παραγωγή πετσετών θαλάσσης. «Ελληνικές εταιρείες που έφτιαχναν μαγιό ή σανδάλια υπήρχαν πολλές και εμείς θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Σκεφτήκαμε πως είναι κρίμα να πηγαίνει κανείς στην παραλία να τα έχει όλα ασορτι και να χρησιμοποιεί την ίδια πετσέτα τα τελευταία δέκα χρόνια. Για εμάς η πετσέτα είναι μέρος του στυλ και όχι κάτι διαφορετικό από αυτό. Έπειτα είναι ίσως το πιο χρηστικό αξεσουάρ της παραλίας» αναφέρει στο FortuneGreece.com η Μελίνα.

Το λογότυπο Sun of a Beach, το οποίο στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με έναν αχινό, που είναι και ο πραγματικός κυρίαρχος της παραλίας, σκαρφίστηκε ο αδερφός της Έλλης. «Επιδιώκαμε το λογότυπό μας να είναι αναγνωρίσιμο και στο εξωτερικό στο οποίο και στοχεύουμε κυρίως. Ξεκινήσαμε την εταιρεία πειραματικά και τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Σήμερα οι πετσέτες μας βρίσκονται στην Ιαπωνία, τον Λίβανο, το Ντουμπάι, την Πορτογαλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», προσθέτει η Έλλη.

Ώθηση στην υλοποίηση της εξωστρεφούς στρατηγικής δόθηκε κυρίως από τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις του εξωτερικού. Πρώτος σταθμός ήταν πέρυσι έκθεση στο Παρίσι, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ο δειγματισμός της κολεξιόν για το 2015 με τη συμμετοχή σε εκθέσεις σε Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Παρίσι. Η παραγωγή γίνεται στην Ελλάδα καθώς στη φιλοσοφία της εταιρείας δεν υπάρχει μόνο το Made in Greece αλλά και η λογική του Inspired by Greece. «Δεν αντιμετωπίζουμε την πετσέτα ως ένα απλό προϊόν. Θέλουμε ο χρήστης να την αγαπήσει και να την συνδέσει με όμορφες αναμνήσεις» είναι η κοινή τους θέση.

Το βάρος της πετσέτας ανέρχεται σε 450 γραμμάρια ανά τετραγωνικό και υπάρχουν τρεις διαφορετικές σειρές: για ενήλικες, για παιδιά και για βρέφη. Κάθε πετσέτα, η οποία είναι φτιαγμένη από 100% Αιγυπτιακό βαμβάκι, συνοδεύεται από μια τσάντα θαλάσσης, η οποία έχει τους ίδιους χρωματισμούς και τα ίδια σχέδια. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις προμηθευτούν είτε μέσω του e-shop της εταιρείας με δωρεάν μεταφορικά, είτε μέσω 30 καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και τα Attica, σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά. Επίσης, θα πρέπει να προστεθεί το «green delivery» που έχει υιοθετηθεί, αφού οι αποστολές γίνονται μέσω της Bondex, της γνωστής εταιρείας Courier με ποδήλατα.

Η ανταπόκριση είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πως έχουν πουληθεί χιλιάδες πετσέτες και ο αριθμός των πωλήσεων κάθε χρόνο διπλασιάζεται. «Κάθε χρόνο βγάζουμε και μια νέα συλλογή όπως θα έκανε μια επώνυμη εταιρεία ρούχων. Μπορεί η τιμή να είναι για κάποιους ακριβή αλλά όλοι μας λένε ότι αξίζουν τον κόπο τα χρήματα που δίνουν για την απόκτηση μιας πετσέτας Sun of a Beach».

Από τη φετινή χρονιά η εταιρεία θα βγάζει και από μια limited edition πετσέτα, την οποία θα επιμελείται κάποιος γνωστός καλλιτέχνης. Για το 2014 τη σειρά αυτή έχει φιλοτεχνήσει ο graffiti artist Cacao Rocks. Προσπαθώντας να αυξήσουν την ευελιξία τους, η Έλλη και η Μελίνα δημιούργησαν και μια σειρά που θα απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να κάνουν ένα πρωτότυπο δώρο σε μια ιδιαίτερη περίσταση όπως αυτή του γάμου ή της βάπτισης.

Διαβάστε ακόμα:

Τα ρούχα που αγαπούν την Ελλάδα

Αρχαιοελληνικά σανδάλια στα πόδια αστέρων του Hollywood

Η σχεδιάστρια που κάνει την Ελλάδα τέχνη