Αγωγή από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης κατά της Amazon: Δεν προστάτευσε τους εργαζόμενους εν μέσω πανδημίας

Αγωγή από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης κατά της Amazon: Δεν προστάτευσε τους εργαζόμενους εν μέσω πανδημίας
epa08179196 (FILE) - A general view of the Amazon logistic and distribution center in Moenchengladbach, Germany, 17 December 2019 (reissued 30 January 2020). Amazon will release their 4th quarter 2019 results on 30 January 2020. EPA/FRIEDEMANN VOGEL *** Local Caption *** 55715606 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι υποστηρίζει η Γενική Εισαγγελέας στην αγωγή που κατέθεσε κατά της εταιρείας-γίγαντα στο λιανεμπόριο. Σε δύο εγκαταστάσεις επικεντρώνεται η υπόθεση.

Αγωγή κατά της Amazon υπέβαλε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία παρείχε ανεπαρκή προστασία στους εργαζόμενους στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η υπόθεση επικεντρώνεται σε δύο εγκαταστάσεις: Μία μεγάλη αποθήκη στο Staten Island και μία αποθήκη στο Queens. Η κα James υποστηρίζει ότι η Amazon δεν κατάφερε να καθαρίσει σωστά τα κτίρια, πραγματοποίησε ανεπαρκή ιχνηλάτηση επαφών για γνωστά κρούσματα κορωνοϊού και προχώρησε σε αντίποινα για να σιωπήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων.

«Τα ακραία κέρδη και ο εκθετικός ρυθμός ανάπτυξης της Amazon βγήκαν εις βάρος της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», υποστηρίζει η κα James στην αγωγή, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.