Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων-Αλβανών με τραυματίες στον Γέρακα

Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων-Αλβανών με τραυματίες στον Γέρακα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο σημείο βρέθηκε ένα πιστόλι, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ραντεβού θανάτου, στη σκιά της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Άγρια συμπλοκή με πιστόλια και μαχαίρια, με έξι τραυματίες, μεταξύ Ελλήνων Αλβανών, σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Δομοκού και Γέρακα, στον Γέρακα.

Τραυματίες είναι τρεις Έλληνες και τρεις Αλβανοί, οι οποίοι διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Σισμανόγλειο».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ένας Έλληνας έχει τραυματιστεί στο λαιμό από σφαίρα και δύο Αλβανοί από μαχαίρια.

Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκε ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Ξεκαθάρισμα για οικονομικές διαφορές

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για οικονομικές διαφορές μεταξύ Αλβανών οφείλεται σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης που διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Γέρακα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το επεισόδιο δεν έχει ουδεμία σχέση με το περιστατικό στις Βουλιαράτες της Νότιας Αλβανίας, όπου σκοτώθηκε χτες σε ένοπλη συμπλοκή με Αλβανούς αστυνομικούς ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης, αλλά ξεκίνησε από μια φιλονικία μεταξύ δύο Αλβανών για οικονομικές διαφορές. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από μαρτυρίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, χτες το μεσημέρι, ο ένας από τους Αλβανούς, μαζί με άλλους δύο, μετέβησαν σε κατάστημα στον Γέρακα για να πάρουν χρηματικό ποσό που του χρωστούσε ομοεθνής του, που εργάζεται εκεί.

Έγινε φιλονικία που κατέληξε σε καβγά, κατά τον οποίο οι τρεις Αλβανοί ξυλοκόπησαν τον ομοεθνή τους. Τα ξημερώματα όμως, ο παθών, μαζί με συνεργούς του, συναντήθηκαν με τους δράστες του ξυλοδαρμού και άλλα άτομα, για να λύσουν τις διαφορές τους και συνεπλάκησαν με μαχαίρια και πιστόλια, στην συμβολή των οδών Δομοκού και Γέρακα.