Άγριο ξύλο και μπουνιές στη βουλή της Τουρκίας για τον κίνδυνο από το Ιράκ

Άγριο ξύλο και μπουνιές στη βουλή της Τουρκίας για τον κίνδυνο από το Ιράκ

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση μεταξύ των Τούρκων βουλευτών λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στη χώρα - Βίντεο.

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο, μεταξύ βουλευτών της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης.

Αφορμή ήταν η συζήτηση για τη συγκρότηση μιας επιτροπής που θα αναλάμβανε να εξετάσει την ισλαμιστική απειλή από το γειτονικό Ιράκ.

Οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) απαίτησαν τη συγκρότηση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη δράση του Ισλαμικού Κράτος, της ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωση που έχει απαγάγει δεκάδες Τούρκους πολίτες στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ.

Ο βουλευτής του MHP Αλί Ουζουνιρμάκ κατηγόρησε τους συναδέλφους του τού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν ότι ψηφίζουν και για λογαριασμό των απόντων και τους χαρακτήρισε «ανέντιμους». Ο βουλευτής του AKP Μουσταφά Σαχίν απάντησε στον Ουζουνιρμάκ και η λεκτική αντιπαράθεση πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε συμπλοκή.

Ο καβγάς συνεχίστηκε μεταξύ ενός άλλου βουλευτή του MHP, του Σινάν Ογκάν, και βουλευτών του AKP. Ο Ογκάν έπεσε στο έδαφος και δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο.

Ο Σινάν Ογκάν του MHP έγραψε στο Twitter ότι ήταν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκείνοι που ξεκίνησαν τον άγριο καυγά, καθώς – όπως υποστηρίζει – του επιτέθηκαν.

Πηγή: News247.gr