Άγριος καβγάς Φάμελου- Κεγκέρογλου στη Βουλή

Άγριος καβγάς Φάμελου- Κεγκέρογλου στη Βουλή

«Με απείλησε ο κ. Φάμελος, τραμπουκίζοντας»-«Του είπα όταν βγούμε έξω να μου εξηγήσει τι σημαίνει γλύφτης».

 

Φραστικό επεισόδιο με προσωπικές υβριστικές αναφορές, μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου και του γραμματέα της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκπρόθεσμης τροπολογίας για την Επιτροπή Ανταγωνισμού που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση κοινοτικής οδηγίας.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Κεγκέρογλου, αντιδρώντας στις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που υπεραμυνόταν της τροπολογίας, τον αποκάλεσε «κυβερνητικό γλύφτη», με τον κ. Φαμέλο να αντιδρά έντονα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες προσωπικές προσβολές.

Λίγο αργότερα ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού, καταγγέλλοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον απείλησε. «Με απείλησε ο κ. Φάμελος, τραμπουκίζοντας και δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό, λέγοντας μου ότι θα σου δείξω εγώ όταν βγούμε έξω. Απειλές στην αίθουσα αυτή από βουλευτές που σέβονται την ελεύθερη έκφραση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», είπε ο κ. Κεγκερόγλου.

Ο προεδρεύων του Σώματος Δημήτρης Κρεμαστινός προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, ζητώντας να ανακαλέσουν και οι δύο βουλευτές τούς χαρακτηρισμούς και να διαγραφούν από τα πρακτικά οι επίμαχες φράσεις.Ωστόσο, ο κ. Κεγκέρογλου συνέχισε αποκαλώντας τον κ. Φάμελο «κυβερνητικό υποτελή βουλευτή» και υποστηρίζοντας ότι είναι πολιτικός χαρακτηρισμός.

«Με είπε θρασύδειλο. Μου μίλησε με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο. Με είπε γλύφτη. Του είπα όταν βγούμε έξω να μου εξηγήσει τι σημαίνει γλύφτης. Αυτό είπα. Δεν έχω κανέναν άλλο προσωπικό λόγο με τον κ. Κεγκέρογλου», αντέτεινε ο κ. Φάμελος.

Στο σημείο αυτό ο κ. Κρεμαστινός έληξε το θέμα.